Фала мила тешко но ке истуркаме некако не ми е јасно во што е проблемот кога почнав со постапката Лх беше ок и се почна со терапијата зошто на 9 то ден да се качи толку високо што ако не се намали зарем е можно да се истрошени резервите?? Целата сум во паника
Мила не мисли на најлошото сега, само ќе паднеш во депресија а треба да си силна за следниот циклус.Не сум многу запознаена со ЛХ-то, мислам дека и на мене ми го мереа во постапка со естрадиолот ама не ми даваа никаква информација, не верувам дека тоа е показател за истрошени резерви.Не знам дали си пиела дхеа до сега? Мислам дека сепак помагаат во комбинација со Ку10 и вит.Е
Примав од 5 ден од терапијата и се чудеше докторот зошто дали правилно е ставен али затоа медицинска сестра ми ставаше во стомак ја примав се беше како што ми кажаа само што значи да порасне лх не ми е јасно дали е пукнат фолекул? Пошто ми објаснија дека се прима за да не пукни...
Девојки, за втор ваучер од фзо дали треба да се поднесе еден или два спермограми? Првото инвитро ми беше пред една година, последниот спермограм е направен пред година ипол од прилика..
Прв пат слушам да се става Cetrotide а да е пораснат ЛХ. Со 21 не бил пукнат фоликулот ама е овулаторна фаза. ЛХ е добар хормон најавува овулација ама АМХ, ФСХ следи ги а и антралните. Ти бил даден ваучер за донација ама си избрала со свои-правилно. Ама се замислив од финансиски аспект и ако има некоја што знае да одговори што покрива ФЗО при донација само трансферот 1500 еур пр? За со свои ј.клетки покрива пункција 1000 еур пр.+лекарства 1500 еур+трансфер 1000 , хормони, еха па нели треба повеке да одобрува и за донации барем 4 ј.клетки платени да покрие и така малце пациентки користат донација. Еве вака ако на некоја пациентка и одобрат донација уште со прв ваучер ја дотепуваат целосно.
Gi ima ovie Dha kaj nas? Jas utre sum na pregled i se nadevam ke pocnime so stimulacii ama preplasena sum zasto minatiot pat ne stignav do transver isto kako tebe @Luni. Znam deka ti e mnogu tesko ama moras da soberes sila za ponataka.
За тие со низок АМХ,не треба да даваат агресивни стимулации ,зошто ги доуништуваат јајце клетките.Мене со 4 ин витра,едно немаше ни пункција,јајце клетките ,по една од секое ивф,беа за никаде.2 празни,1 не се делеше...Пробајте на природен циклус со летрозол или кломифен.Или ако имате низок ДХЕА земајте по едно 25мг наутро и навечер,3 месеци и пауза.Пзз
Мила, кај нас ги нема, еве ти линк од каде можеш да ги порачаш, јас ги пијам овие моментално https://www.iherb.com/pr/Natrol/79750