Точно е се што си навела Јас почнувам за две недели на природен циклус со кломифен и фостимон. И мене ми го кажаа истото,дека со јаки стимулации само ќе ги “опијанат” и веќе постоечките фоликули. Па со господ напред А во меѓувреме си пијам се што е потребно
Порано таблети DHEA имаше во Сити мол во штандот за производи за бодибилдинг, мислам дека на втори спрат дека беше. Побарај таму, можеби сеуште има. @Izzy_0504 честитки мила, со лесно
Само што завршив со хсг, умрев од болка. Тубите 90% запушени.. Сега незнам дали да правам инсеминација, Толовски ми рече да правам
Јас купував од ГТЦ на први, ама изгледа го затворија тоа продавниче, одма од скалите. Види во Карпош 3 Горење зградата, има едн продавничка исто за суплементи, да не имаат таму, ама мислам дека може да ти нарачаат. Тој од ГТЦ така ги нарачуваше од интернет, мислам дека не се легални за продажба. Поз
Хсг, 1 инсемонација и консултација со уролог. Прашувам дали да правам затоа што скроз ми се запушени..
Знам, но додека ги дособерете документите, направете една иуи штом побарале. Да имаше ХСГ кога поднесуваше, можеби не би барале иуи. Но можеш да се јавиш во ФЗО кај некој од докторите, да им објасниш и да прашаш дали да правиш.
Devojki fala na site za pomosta okolu dha, skrinsotnav se za ne daj Boze ako mi trebaat za ponataka. Inace vi kazav deka denes pocnuvam postapka, doktorot vide 3 folikuli sto kaj mene e uspeh. Hormonalniot status bese vo red so malku povisoki vrednosti na progesteron i estradiol ( 1.15 a granica e 1.13) pa doktorot odluci da se vidime utre pak i ne pocnavme so bocki ona sto mnogu me izraduva e mojot fsh, pred 4 meseci 12.5 a sega 6.5 i si velam ima nadez i za mene . Kolku sto svativ od vas kolku ponizok tolku podobro taka?
И ти како мене,од сите интервенции,операции,хсг то ми беше најболно,умрев! Запушени ми беа и пропуштија со контрастот,а кај тебе? Ако пропуштиле пробај со инсеминација,ако не,ич да не се мачиш и да ја си ја стресираш душата. Едит,сега видов декане пропуштиле,достави им само хсг,инсеминацијата ти е губење пари,нерви и време.
Да во комисија и објасни им ја ситуацијата. Јас таму звонев да прашам дали воопшто со кандида на брисеви да поднесувам.
Ти препорачувам да му се јавиш на Љубиша, Љупчо (мислам дека така се викаше). Многу љубезен е човекот, со него се разбрав кога ми требаше информација од комисијата. На страницата од ФЗО има броеви од сите доктори што се во комисија.
Како го намали бре жено јас имав нормално ниско 5ка а минатиот циклус 10 сега ке земам и дхеа од денес ке пијам... Фала ви за помошта на сите
Amin Monkaaa site da ne izraduva Bog. Jadam smokvi vo maslinovo, pijam q10, vit E, i do nova god piev impryl. Ovie standard, a koga ke mi tekne magnezium vit C .. Konkretno za fsh mislam deka smokvite pomognaa. E sega pijam Neofolik na svoja raka nekolku dena, gi imav kupeno i da ne sedat taka za kotek sum znam.
Kolku sto se sekavam jadese i ti smokvi? Ama kolku vreme? Jas 4 meseci na sabajle uste ne opulena so se veli gi jadam. E sega mene estradiolot me maci, od sto moze da e a i ne mi dadoa nisto, sam od sebe da se spustel.