Искрено да ти кажам што се не сум пробала за миоми и пак ништо кога расте тоа расте,за овие апчиња не сум слушнала ама некако на друго ме асоцираат и плус зарем ќе ги земеме на своја рака? туку некоја феминка ако има нека пише која имала миом,а поднесла ехо во фонд дали прават проблем?
Пак ќе ви кажам - има разлика од миом до миом! Ако е внатрешен и централно поставен прави проблем и мора да се отстрани, ако е надвор од матката и немате болки и тегоби, нема проблем. @emkaemka до каде си?
I jas IMAM mnogu mal I nadvoresen za sega koga pravev 4d kaj Pet da mi kaze deka ne e miom tuku nesto drugo miometroza ili so znam kqko.No ne bilo nisto.Ustvari na slikata I go nema
Pa maticnata nisto ne mi kaza,a i koga gi podnesov vo fondot nisto ne mi rekoa,ajde mozebi ke nema da vratat
1.Медицинска документација дека се извршени една или повеќе од следните методи: ХСГ и/или лапараскопија и хистероскопија, и/или лапаротомија; ехографско испитување не е доказна метода освен 4DV ултразвук на кавум утери ,ova e od stranata na FZO,nikade ne pisuva deka e zadolzitelno
Јас имам правено лапаротомија незнам дали би ми го прифатиле како замена за ХСГ или мора да правам...инаку и мене миомот ми е на надворешен ѕид,ми олесна малку...ооофффф
Zenski epa vaka jas uste denes stimulacii, utre stop inekcija I ponedelnik punkcija ve molam kazete nesto pozitivno mislam veke sum vo goooolema panika sto glavava mi puka I ako prodolzam vaka do vecer temperatura ke kacam znam sto me ceka, a I sto ne me ceka taka da.. Inaku vo fond I pokraj hsg, laparo, histero zadolziteno I 4D da si imate ne go pisuva ova, no baraat obavezno I ako nemate ke vi go pobaraat 100%. I so miom vo zavisnost kade, kolkav e odobruvaat vaucer. Srekno na site
@emkaemka мила моја ,ти си ми најсветла точка и мотивација ,затоа те молам не ме разочарувај со ваква паника ,смирено ,опуштено,знаеш дека само така имаш многу многу повеке шанси за успех ,обиди се да не мислиш каде ке си утре ,мисли нешто друго ,уфф незнам што да мислиш којзнае јас каква ке бидам пред пункциј па тебе те тешам Ти ја пуштам цела срекичка и пиши ни како си поминала .Уште ова прашање вечерва каде ке спиеш во болница или дома (знаеш дека мене ми е прв пат затоа прашувам)
mili moj jas bev licno vo fondot i za zal mi rekoa mi falelo uste nekoj rezultat i moram da pravam i go podnesov i sega treba da cekam uste dve nedeli kako odnovo se prnervirav ufufu i bas mi rekoa deka n a25ovoj mec mi pustile izvestuvanje a nisto ne mi stignalo doma ova ne e normalno mi se smaci od cekanje
@malecka* ,трпение и мене ме врaкaa зa глупoст нo тoa е тaкa требалo дa биде,нaпрaви дополнување нa дoк.зa штo те врaтијa?
Jas imam samo hsg,nitu laparoskopija,nitu histero,e duri sega se iznervirav,na strana im pisuva i/ili,ova e veke nevozmozno,ne maltretiraat
Devojche vo red e samo hsg a ne i laparo i histero, no 4D obavezno. Znaci ako e potrebno vo zavisnost od problemot edno od tie tri a 4D to zadolzitelno.