Јави се и прашај си да си сигурна. Јас кога ги поднесов со хсг со дијагноза хидросалпингс ми ги вратија да направам лапаро и хистеро. Е сега незнам дали да ме вратија заради дијагнозата ама сепак прашај си. А не може да ти ги отпушат? Јас ги извадив и двата за жал. Сега прочитав дека си ги исконтактирала. ☺
I jas ti go predlozuvam Ivanovski jas sum kaj nego so edno neuspesno i sega za vtoro pak sum kaj nego....nemora da znaci deka za neuspesnoto e vinoven doktort. I jas vrtev vo fondot da prasam za vaucer mi kazaa deka vo sreda bile razgleduvani i deka bile prateni po posta i deka e odobren....neka bidat uspesni site odobreni vauceri i ste sto ste vo postapka da imate uspeh.
Одма утредента. Сакам да ве прашам тие што сте пиеле Виврамицин/Доксицилин, по ХСГ. Дали имавте вртоглавици и силни главоболки? Вчера и денес едвај стојам дури ми се повраќа од болка.. Незнам дали може да се отпушат, докторот ме откачи набрзина, со одговор НИКОГАШ НЕМА ДА МОЖЕШ ДА ОСТАНЕШ БРЕМЕНА ПРИРОДНО САМО СО ИН-ВИТРО, А И СИМНИ 10КГ, СО ОВАА ТЕЖИНА НЕМА ДА ОСТАНЕШ БРЕМЕНА. Точно со овие зборови, па не знаев вратата да ја погодам со солзи во очите. Точно е дека имам вишок килограми но пропорционално и ми одговара на висината. Плус не ми смета ни физички ни психички. Сите резултати ми се топ..
Јас пиев и дури повраќав првиот ден од нив а потоа вртоглавици имав и не би беше добро од нив со јадење обавезно пиј ги јаки се
Не знам дали е возможно да пробаш кај друг доктор да ја повториш процедурата? Или снимките да ги однесиш да ги види друг доктор? Навистина многу нехуман пристап, многу ми е жал што си го поминала тоа.
Баш ми е жал знам како е и јас ги слушнав овие зборови.. Треба да си направиш лапаро и хистеро консултирај се со доктор и јас ја имав истата дијагноза па ми ги отстранија и двата за жал а имав и воспаление со лапаро ке знаеш дали може да се отпушат...
А зошто цитерал не ти пишале? Вибрамицинот по старо,(доксициклин) се едни од најјаките антибиотици, не ги пиј со млеко и не јади млечни производи 4саати по пиење. ќе го направиш неактивен лекот и земај б-комплекс и пробиотик. А за советот за килажата на сите горе-долу така ни викаат иако како што гледам нема правило за тоа. И многу пообезни жени без проблем зачнуваат и раѓаат.
Јас пиев цитерал ама нелагодност имав уште 2 дена после хсг,ќе ти помине не се секирај. За килажата не се замарај,јас еве дека имам 50 кг па што.
Девојки дали знае некоја во ремедика дали прават трансвер во недела. Во вторник сум на пункција и нели ако има оплодени јајце клетки ги вракаат на 3 или на 5 ден,а мене пети ден ке ми биде недела.
Јас со 59кг почнав прво ин витро заврши со мисед.За 2 ин витро имав терапија од кој бкомплекс пиев 3 х 2 и многу аптетит ми отвараше и се поправив.Му кажав на докторот но тој ми рече има време кога ќе слабееш.за 2 ин витро имав плус 10кг и бремена со близнаци во 8 месец бев 90кг.Е да ме праќаше на почести анализи за шеќер да проверувам ама се си беше ок.Цел живот сум со некој режим на исхрана често ми варира килажата.
Сестра Сашка ми рече да почнам на втор ден да ги пијам и да и се јавам да ми закаже кај докторот... Малце ме збуни
А кога ти рече да и' се јавиш? Малку не те сфаќам. Почна да пиеш Микрогинон или уште не си добила? Кога се почнува со Микрогинон, вообичаено е потоа околу 21-22 ден од циклус да се оди на преглед и да се почне со Супрефакт. Па боцкаш од него и чекаш да добиеш, па од втор ден се почнува со стимулации. Ова е долг протокол.
Девојки ве молам за информација кога е најдобро да се испита прогестерон на втори или на трети ден?Кога се почнува со стимулации се испитува на втори ден.