Така е.Значи тука многу повеќе ќе научиме отколку било каде.А јас мислев дека со витамините што ги земам сум комплетна Ајде ќе кажеш искуство откако ќе почнеш да ги пиеш.
Koj e toj lekar so takov komentar? Sum slusnala za bitola plodnost tase taka im zborel na zenite i taka vednas se gubi doverbata vo lekarot. Jas sum ogromna i po 15 godini lecenje od koi 9 godini vo brak bez nitu edna inseminacija i nitu edno invitro prirodno ostanav bremena i toa otkako ne zadesija nekoi gluposti po doma i resavajki gi glupostite, mislite na taa strana i se fati bebe ❤ . Sega sum 24ta nedela. Samo so verba vo gospot, opusteno telo i misli i ke se sluci koga najmalku ke ocekuvate. Na site istoto vi go posakuvam vo najbrzo vreme da vi se ostvari sonot ❤
Ве молам доколку има некоја од вас која не е од скопје, а правела хсг во гак да ми пише лп имам едно прашање.
Другарки да ве прашам нешто,доколку на хсг се покажат непроодни канали дали од фонд бараат лапаро да се направи пред да одобрат ваучер?
Да знам за вас ама вие имате и машки фактор,доколку се друго е ок дали само заради каналите би барале лапаро,прашувам за пријателка,во дилема е дали да доставува документи или да оди на лапаро.
Знам колку е скапо по приватните, но собери сили и отиди барем на еден преглед кај Ивановски во Систина. Кога јас успеав со неговата подршка и довербата во него, мислам дека секој ке успее. Преглед е околу 2.600 денари, однеси му ги сите испитувања што имаш правено до сега, ке ти каже што понатака. Никој нема да ти бара испитувања и лаборатории во систина да правиш, пак се правете на државно, мене и тие резултати ми се и најверодостојни, но лекарот гинеколог е најбитен во нашиот случај. И не напомнав претходно, два дена пред да дознаеме дека сум бремена ги комплетиравме документите за инвитро, кога ни е пишано тогаш и ке се случи.
Мене не ми бараа, јас сум само со еден канал, и тој непрооден. Спеемограмот беше добар. Ама ова беше пред година ипол.
Доколку хсг покаже дека и двата канала се целосно непроодни, од комисијата не бараат лапараскопија. Барем мене не ми бараа. Другото се ни беше во ред, освен возраста. Имам повеке пати напишано, на крајот испадна дека каналите не ни биле непроодни, но ете хсг-то така покажа, и веднаш добивме ваучер.