Ne znam kolku e, sigurno povekje..ama i pikratko kje cekas. Jas vo petokot pap test pravev, za mesec dena mi rekoa rezultati, a samo uste toa mi treba za vaucer dokumenti sobiram
@veli4ekate На приватно во мојот град ПАП е 1.000ден(резултат од 5 до 7дена) а микробиолошки 2.800 (резултат за 2 дена)
Ако си го однела на Гак фиксираб примерокот за 3 4дена го даваат резултатот... буквално ништо не плаќаш
Denes mi e 6 den od transver ne broejki go denot na transverot.Od vcera malku niz doma da se dvizam i nesto lesno da rabotam me zatega i boli dolniot del od kicmata i me zaboluva malku stomakot.Normalno li e ova ili za plasenje?
Mislam deka za ovo trebalo da se informiras i dosega...Site doktori preporacuvaat maksimalno od 5 do 6 ivf po dolg protokol. Teloto premnogu brzo ke ti staree i imas mnogu rizici i nus pojavi. Trebalo da zamrznete embrioni dokolku gi imalo za da ne mora da si trpis se od pocetok i da go bombandiras teloto so hormoni. Zar do sega ne prasa nekoj od doktorite do kade mozes da teras taka. Zal mi sto mozebi mojo odgovor ke ti zvuci surovo ama malku kasnis so prasanjeto.Posledicite gi cuvstvuvas uste sega a sto bi bilo vo idnina.Ti posakuvam mnogu sreka za ponatamu.
Така е, и мојата докторка папот го праќа во Авицена ама ми земат плус 100 денари за тоа што ми зема пап, исто и за брисеви ми зема по 100 денари од брис, ако го прати во авицена е 900 плус 100, а ако ги однесам на државно таму плакам околу 250 до 350 така нешто.
Fala vakva srekja daj boze i kaj tebe Utre odam na kontrola kaj dr.Ivanovski da gi vidam,se nadevam se ke bide vo red
Za toa ne znam,na YouTube imate videa kade Lazarevski i drugi ginikolozi mnogu dobro objasnuvaat se vo vrska so ova.
Devojki uste ednas da ve prasam, ima nekoja sto se bockala so menopur vo stomak? Ili sepak da odam da me bockaat vo but?
Mislam deka Menopurot po default e za vo but, ne sum slusnala da se bocka vo stomak... ne bolat, ne e strasno, samo sto mora medicinsko lice da te bocka So srekja
Да јас, ама заедно со фостимон, 2 фостимон со 2 менопур, во стомак помешано со 1,5 водичка, рекоа дека може.
@Izzy_0504 @natasam @Balon4e sestra taka mi kaza deka moze i vo stomak.Samo pod agol od 90, Natasa kako bockase ti? Ke se javam utre pak ke prasam, najmnogu mi e strav dan go nemaat istiot efekt ili voopsto da nemaat efekt ako se redat sub cutano.Ama ete cim Natasha se bockala.. A i vo upatstvoto pisyva deka moze.
Go sakam ovoj del od forumot, so prekrasni luge od koi dobivam sekogas odgovori i ubavi zborovi za nadez, falaaa
Добро утро соборки,документите ги поднесов на 17ти,кога најрано можам да им се јавам да ми дадат инфо,не можам да издржам