So sreka i so lesno Emce, samo opusteno srcka... teskoto si go pominala, sega ostanuva samo da odbrojuvas do krajot Ajde, site sme so tebe i gi cekame dvete crticki
So lesno i so srekja najmila moja....Ti ja pustam celata srekja na ovoj svet....Go mozes ti toa, cvrsto veruvam vo tebe
Здраво девојки еве и јас се прибрав од одмор таман на @emkaemka да и ја посакам целата среќа на светот
@emkaemka Mila so lesno, Gospod da mi ti pomogne...samo pozitivni misli..ajde nie ostanative samo cekame nekoj da NE povlece... Ti ja pustam najgolemata sreka na cel svet- bidi trpeliva.. @malecka* treba samo dve nedele da pocekas, ako ti pobarale dopolnuvanje znaci ke ti go odobrat..ajde trpenie spasenie..se ke bide.. ve guskam siteee
Финалето е најтешко, но само јунаците издржуваат, а тука сите се јунаци така дааа.... Едно само незнам, како се издржуваат психички тие две недели чекање
Se treba da se sfati,onaka opusteno,ne treba da razmisluvame na se i sesto,kolku poveke razmisluvame,tolku poveke si ja povikuvame nesrekata,barem jas taka mislam,treba da bideme nasmeani,opusteni i site raboti da gi prifakame lezerno,jas se zamarav so hormoni,so toa kako ke podnesam,sto bi mozelo da se sluci,i kako poveke razmisluvav dobivav simptomi a seuste ne sum primila nieden hormon.Zatoa uzivajte sekoj den i od postapkata i od dvete nedeli na cekanje,pa kako gospod nikoj ne e
Би требало во среда да биде пункција значи го рачунам и тој ден,и во петок трансфер или?Незнам во сабота дали работи Лазаревски ако треба тогаш? @emkaemka Ајде ти посакувам близначиња здрави прави,нека биде Господ со тебе,и гледај колку можеш повеке релаксирано јас се нешто наогам занимација,дури деновиве турбо ми се цело време нешто правам или одам некаде.
Jas seuste se bockam so suprefact, deneska mi e sedmi den, cekam da dobijam i posle preminuvam na Puregon. Veke imam spremno eden kup knigi za citanje, simnato serii samo treba da sme spremni na uzivanje tie dve nedeli od kako ke mora da lezime, barem jas taka na toa gledam nema stres, vo iscekuvanje sme na ubavi nesta Kaj nas problem e maski faktor i so tesa nemame mnogu zamrznato, taka da najgolema prepreka ni e da se oplodat jajce kletki i posle toa so uzivanje ke lezam Ve guskam site, hrabri zeni! Mnogu me raduva sto e mnogu pozitiven forum, i koga se zalime sekogas ima podrska! Ubav den
Bebaa Ako e vo sreda punkcija sabota transfer bi trebalo,kaj mene pravea taka no nemora da znaci zavisi kako se delat srckite mali.So srekaaa.Inace kogq imaat transfer ili punkcija pq duri I za hormoni,tie se tamu ne grizi se,se vodat po semata
Vcera, posle 8 dena lezenje, izlegov. Si se prosetav, si piev kafe, se podnoviv so dzemper. Sum se izrelaksirala maksimalno. I denes pocnaa site da mi solat pamet, dali sum normalna, ne sum smeela (iako se konsultirav so doktorot deka smeam). Stvarno neznam zosto site mora da kazuvaat soveti i posle da mi napravat griza na sovet so sum se custvuvala ubavo. Pa u stranstvo posle 3-ot den im dozvoluvaat da si prodolzat so zivotot normalno. Duri i dr. Dimitrov rece prvite 3 dena se klucni, posle ... I sega sum nervozna
Pobitno e da se izrelaksiras odosto vo nervoza da lezis dve nedeli. Ako treba da se fati (od se srce ti posakuvam), ke se fati. Sekako nema da krevas tezina ili trcas. Mene doktorot mi rece samo labavo, den posle transferot I na rabota bev I na rucek ksj moite, pa ene go se budi sega. Samo pozitivno!