Девојки ме интересира од кога се сметаат шест месеци за да се поднесат документи за втор ваучер дали од денот кога е почнато со терапија или од денот кога е завршена постапката т.е неуспешното инвитро поздрав
Bi sakala da ve prasam mesecov piev klomifen za po pat na spontan ciklus mi vadat folikuli. Sega veke 8 dena kako mi docni. Dali e ova ok, do kolku dena e normalno da docni?
Stimulacijata na jajnicite bese so klomifen vo januari, a prethodno bev po protokol so fostimon koj za zal teloto ne mi gi prifati. So klomifenot imav efekt i edna jajce kletka mi zamrznaa. Sega idam ponatamu i sledniot mesec so klomifen, utrovo dobiv. .
Здраво. Нова сум на форумов. Правев тест за бременост преку крв во Систина и пишува СЛАБО ПОЗИТИВЕН ТРАГ. Докторот речњ дека сум направила порано (13 ден од трансфер) Да повторам за два дена. Дали имал некој искуство со ова? Поздрац до сите
Другарки, Една консултација. За документите за во ФЗО пап-от оригинал ми го задоа на ГАК кога правев лапаро. Дали ФЗО ќе ми прифатат ако им однесам копија на која мојот матичен ќе стави печат? Звонам таму да прашам никој не се јавува.
Здраво мила, биди поупорна и врти на броевите што се оставени за консултација со доктори во Фондот за да ти кажат, да не се шеташ со документи или барем остави копија на ГАК и земи си го оригиналот.Јас како што знам секаде се оставаат копии освен во Фондот што мора да им ги дадеме во оригинал за ваучер.
Ај да си пишам тука да ми олесни оти тука сите сме си поддршка.Таман се отарасав од ешерихија коли,требаше да ми дојде на 21 јануари и на втор ден да почнам со инвитро по краток протокол мене ми касни скоро 10 дена.Иако знаев дека е мала шанса за бременост сепак мала шанса за надеж знаете дека сите имаме ама правев тест преку крв негативен и отидов на преглед кај докторот и него не му беше јасно што се случува оти се чисто нема некоја циста или неш чисто ама не сум имала овулација и затоа ми доцни,и докторот не му беше јасно што ср случува оти до сега никогаш не ми каснело и ми даде апчиња дабростон 5 дена да ги пијам па после тоа очекува да ми дојде и да започнеме.Оф ние жени борци што се можеме да издржиме
Фала ти мила само ме фати нервоза оти се нешто ми го одложува инвитрово и баш овој месец да ми касни кога толку чекам
Верувам дека ќе биде се во ред.Докторот подобро знае.Секој организам е различен.Дали обичен домашен тест направи или само бета?
Направив преку крв, ама резултатот не е ниво на бета, туку само позитивен или негативен.. А денес 13ти ден од трансфер, зар е можно да покасно да се имплантирало?! Фала ти на одговорот
Знам дека кога очекуваш и едвај чекаш да почнеш, не е лесно кога се одложува. Но останува да помине времето. Ајде толку поминало со чекање, ќе помине и ова.