Мила, направи си утре бета со вредност да знаеш со сигурност, мислам дека има покасна имплантација, сепак со вредноста најдобро ќе се види
Devojki ve molam za iskustvo so transfer na embrion na vtor den nekako sum zbuneta ocekuvav da bide tret ili petti den ..imav samo edna jajce kletka vcera bese punkcijata..denes mi se javija deka se oplodila i mi zakazaa utre transfer
Сакам да те прашам во која болница го правиш ин витрото, дека јас имам сосема друго искуство правев пункција и сакав да го замрзнам ембрионот денес е 3 ден ми се јавија дека одлучиле на 5 ден да биде ако стане до тогаш бластоциста, ме замислија некако зашто толку инсистираа да го чекаат до 5 ден ако има некој вакво искуство ве молам да го споделите
Во систина. Јас па се мислев зошто ниту еднаш не ми рекоа да почекаме до 5ти ден.. Не се грижи, нема правило за тоа. Некои велат дека и подобро да е до 5ти ден, поголеми се шансите, бар така сум читала... Опушти се и нека се развие во одлична бластоцита.
Devojki, Moze smesno prasanje ama me zbunija vo apteka za estrofem apcinjata. Treba da pijam 3 pati na den po 1 od 2mg; vo aptekata gi najdov od 1mg. Logicno znaci mesto po 1 ke treba 2 apcinja 3 pati na den. No aptekarkata veli ne e isto, Ako e 1mg I 10 apcinja da se ispijat Pak koncentracijata ke e 1mg a ne 10mg. Ajde iskustvo so estrofem I Kako tocno Da gi zemam Da baram strikno od 2mg Ili I tie od 1mg se ok. Fala I Pozdrav
Што значи ако во една чаша со вода ставиш една лажичка шеќер и ако после тоа додадеш уште една лажичка, исто благ ќе биде растворот после првта и после втората лажичка?
Јас на пример пиев 2x2 од 1 мг, па потоа ја зголемија дозата на 4 x2 од 1 мг, што значи и те како можеш по 2 наеднаш
Само едниот спермограм треба да е не постар од 1 година. Јас за втор ваучер кога поднесував само еден нов доставив. Твоја е одлуката. Ако се осеќаш сигурна кај друг доктор можеп да се префрлиш. Јас кај Трајковски одев до 10-12 недела и после се префрлив кај друг доктор. Едноставно сметав дека друг може да ме води понатаму (си имав од доверба докторка) а докторот да фо оставам да помага на други. Не сум сигурна дека приватниве опфаќаат инвитро зошто мислам ќе спаѓа во претходно дијагностицирани болести, што не опфаќа полисата. Ама за бременост и пораѓај е исплатлива. Имав буџет од 30000 илјади за испитувања во бременост и целосно покриен пораѓај во приватна болница. Ти да не тргна на второ. Одамна те немам прочитано. Утрогестан примав скоро до крај, а прогестерон депо ако не се лажам до кај 20 г.н.
Јас ги купував естрофем од 2 мг во Србија ги има таму,а кога немав пиев од 1 мг по 2 така и ми кажа и докторот кај што правев ин витро,така да пиј и по 2 таблетки.
Devojki, Ako domasniot test e 14 dena od transfer a I bhcg e pozitivno, posle kolku pati proveruvavte preku krv da se vidi kako raste? Znam deka e pozelno da se duplira na sekoi 48h ama kolku pati se meri? Koga bi bilo prvoto eho?
Jas pred 2 godini imav AMH 0.16 Letovo pripremajki dokumenti za invitro ostanav prirodno bremena. Matichnata me ubedi deka ne e tolku biten i taka i izleze ❤❤❤ ne se plasete
Искрено јас проверив само еднаш на 14 ден од трансфер и толку. А ни докторот не ми посочи дека треба повеќе, мислам дека тоа е индивидуално ако сакаш ти. Првото ехо 5 недела, мислам дека докторите сакаат повеќе во 6 недела да биде прегледот за да се слушне и срцето ама ние и во 5 го слушнавме. Со лесно
Здраво девојки. Вчера направив бета преку крв и ми пишуваше СЛАБО ПОЗИТИВЕН ТРАГ. Докторот рече дека е рано, а денес направив тест за бременост, не се прва урина и ми се појави бледа линија. Утре ќе одам да проверам вредност на бета. Мислите дека има шанси да е во ред, утре да се детектира во крв подобро, штом денес не се прва мокрача бледа линија?