Jas na 19ti den. Moze i od terapijata. Denes pak hormoni ispituvav, zosto minatiot pat estraduolot mi bese mnogu visok. Me interesira za vaucer za bpo dali mora 4d eho? Jas sum so otstraneti tubi Ti ja posakuvame cela srekja da si go dobies vaucerot sto pobrzo i da zapocnes so postapkata!
Се додека не се направи пункција не се знае што има внатре, со кој квалитет и сл. Така да опушти се, и мислите на некоја егзотична плажа со мажето..така убавини да ти доаѓаат.. и убавини ќе дојдат Мене ми беше 1 ден пред пункција околу 1400 мислам, па 13 јајце клетки имав, а според ова што го пишуваш сум требала да имам 6-7.. така да не се умарај многу, штом има пункција ќе биде! Со лесно
Fala Sega mi tekna @monka_bonbonka, doktorot kako da spomna deka ke go punktiraat samo dobriot folikul, mozzno e toa ili mora site da gi izvadat? Tolku se istrevoziv sto ne znam ni sto zboruvase
Не сум спомнувала јас за број на јајце клетки според вредноста на естрадиолот. Немој да се разочаруваш пред време, ништо не е конечно додека не се јави ембриологот да каже.
Fala ti Oli, sto bi bez vas. Inace mozno e da se imam zbuneto, druga clenka pisala a posto ti si mi edna od najinformiranite mislev deka ti si bila.
Исто во Систина антибиотик со друго име, превентивно пред пункција, иако немаше бактерии на спермограмот. Ги давале за секој случај на сите така беше одговорот.
Јас ќе ти одговарам, 6 пункции сум правела кај докторот. Секогаш без исклучок ги пунктира сите фоликули без разлика на големината. Нема добар или лош фоликул, сите можат да имаат ј.к, само кај некои има помала веројатност да содржат ј.к, ама нема правила. И од фоликул со 24mm и од фоликул со 19mm сме ваделе ј.к. Опушти се, немој да се тревожиш, се ќе биде во ред.
За се враќаат веќе, матичната моја за глава се фати кога и кажав дека ни бараат консултација со уролог. 100год е гинеколог и никад не чула да бараат такво нешто. Ама што е тоа е.. ќе ќутиме и ќе играме како ни свиркаат
Нема, правеше сега спермокултура,затоа ми е чудно. Сепак за џабе да не ги пие. Се слушнав после со сестрата,рече превентивно.