Девојки јас вчера правев трансфер со осумклеточни ембриони .Колку е успешен трансвер на 3 ден и колку одматавте после трансвер???
И јас би проверила, а и на свое си проверив и за мене Има успех и од 3ти и од 5ти. Си завршила и сега мисли на убаво немаш избор искрено првите 3 дена лежев и станував за јадење и за туширање, после 3 ден почнав по дома да се раздвижувам, ручек да правам и сл.
Со малото раче сабајлево шо ве поздравив е ембрион од 3 ден и тоа кај мене беше еден и единствен. Мора да мислиш позитивно и дека ќе си гушкаш бебенце. Јас првиот ден го излежав цел после онака низ дома одмарање а од 5 ден идпаднав и надвор и баш убаво ми дојде. Ти посакувам среќа и успех
Mislam deka denovive jas mu pravam stres na forumov a da ne e forumov ke pobudalev i zatoa fala na site P.S. Duri imam cuvstvo deka treba da vi se izvinam
Denes bev vo plodnost Bitola kaj dr Tase. Samo so donirani moze 60% verojatnost za uspeh mi rece. Toa e samo varijanta za mene.
Здраво девојки, имам едно прашање до вас, но прво да кажам дека моето второ ин витро испадна неуспешно. Првото ми беше во Јуни, и го правевме приватно во Плодност, а второво ми беше сега во Јануари, и ни беше со ваучер. И покрај многуте јајце клетки извадени, двете беа неуспешни. Вториов пат извадени ми беа 10 јајце клетки, од нив 6 оплодени, и само едно ембрионче добро се развивало. На 3ти ден ми беше вратено, но ништо. Инаку сме со машки фактор. Друга една работа, бев стимулирана со краток протокол, макар што мислам дека доволно фоликули ваѓам и без стимулација. Но, добро. Прашањето ми беше, дали кога сте добиле после неуспешно инвитро, се осеќате премногу уморно? Јас ја прекинав терапијата на 28ми, а на 30ти веднаш добив. Сеуште ме боли стомакот, јајниците, и премногу се замарам. Првиот пат не ми беше вака. Мислење? Ви благодарам ❤️.
Welcome to the club ako vratis nekoja strana na nazad ke vidis deka izvesno vreme urlam niz forumov. Situacija ista, prvo ivf septemvri privatno, utre imam punkcija preku fond. Prviot pat bratucetka mi go predupredi mm deka ke bidam nervozna, da e toleranten-nisto od toa, i koga mi kazaa deka nema da imam transfer jas bev mirna, tazna ama mirna. Sega sum vulkan prav, a sabajlevo mislam deka gi ubiv i tie nekolku jk so cigari. Ne se prepoznavam, i bas kako i ti i jas mu rekov na dr deka ako treba pak jas bi bez stimulacii, em vadam isto jk em da ne se klukam so hormoni dzabe. Koga sme kaj hormonite primav menopur I mislam deka od niv sum vakva, sto primase ti?
Me nemase bidejki sakav da bidam smirena malku dodeka bese postapkata.Mi vratija eden embrion samo eden se razvi 5 den transver.Denes mi e 11 den i beta 6.7. Dali da se grizam ili ne?Ima li nadez?
И јас примав Менопур, а првиот пат Мерионал. Значи премногу се чувствувам за никаде. Чудно, ама стварно. Тебе ти посакувам се најубаво, и без стрес. Што е наше, ќе си дојде. Но мене овие хормони, ме уништија тотално.
Јас мислам дека имаш. Кај мене денес 25 бета, 15 ден од трансфер дводневни ембриони, а пред два дена само ми пишуваше СЛАБО ПОЗИТИВЕН ТРАГ. Денес докторот ми рече дека пораснала и дека е во ред. Повтори ја за два дена, ако е порасната е добро.
Што се случуваше изминативе месеци кај д-р Трајковски? Имаше фоликул, какви беа хормоните? Донацијата е 60% успех со свежи ј.клетки,со замрзнати е 40 % од прилика во светски рамки. ФЗО и не помага многу освен што покривал трансфер така да подобра варијанта можеби е Солун Embryolab 3400 eur бил трансфер со загарантирани 2 ембриона од свежи ј.клетки што е поефтино од нашава држава со замрзнати ј. клетки. Можеш да се распрашаш таму или било каде надвор.
Девојчиња, колку ембриони најчесто преживуваат од вратените? Пр. вратени 2, бременоста да е близначка или едно бебе се поголеми шансите, какви се статистиките?
Здраво, мене ми беше 4 тсх, а т4 во норма. Ми одобрија ваучер и ете едно бебувче расте во мене сега до душа читав дека најдобро е околу 2 да биде во процесот на инвитро. Откако останав бремена, во странство кога отидовме, веднаш ми дадоа терапија за намалување на тсх и беа малку зачудени зошто од порано не ми дале. Кога бев 15 недела беше качено до 5,2 тсх (друго се нормално).
Kaj dr Trajkovski imav stimulacija za zal nemase nitu eden folikul. Zatoa od dvete kliniki ima mislenje samo so donirani. Za Solun fala ke se raprasam. Pozz
Ако прашаш ембриолог ќе ти каже 2 да ти вратиме, за едно да се фати. Ако прашаш доктор ќе ти каже ако треба да се фати ќе се фатат двете, ако не треба ни едно. Но ипак зависи од ембрионот, подготвеноста на ендометриумот и ред други работи.... Добро што ти дале на време терапија. Си имала среќа. @Anaskopje не е најголем проблем да ти дадат ваучер со таа вредност. Проблем е што високата вредност може да направи проблем во бременоста. Затоа е добро да се регулира хормонот.
Devojki mene nesto ne mi e jasno vo vrska so izvestaj na kleksani...jas treba da pocnam 15 dena pred transfer imam izvestaj od dr.Jani od Noemvri mesec kog mi gi razgleduvase site rezultati ...e sega naj verovatno vo mart ke mi bide postapka i sega treba li pak da odam kaj Jani za izvestaj a i kako tocno ke tempiram koga tesko se dovaga do termin....moze da me po sovetuvate vie koi primate kleksani.