Приватни лаборатории како Авицена СинЛаб неможат.. А болници кпи имаат дозвола за вршење на таа дејност може. Јас кажувам мене што ми рекоа.
Denes sestra Sashka e vtora smena (sekoj vtornik),pobaraj ja okolu 14h.Obicno jas taka ja dobivam na pocetok na smena
Немам искуство со другиве хормони, добри ми се сите. Саѓо сега прв пат пролактонот ми е повисок. Ќе се среди со терапија, не грижи се. После колку време од последната таблета испита пролактин?
Јас имав поднесено сега во јануари документи, дополнително ми бараа и спермокултура, доставив и ми одобрија ваучер. А спермограмите не мора да се од болници кои прават инвитро. Последниот на мм е правен во Букурешт
Мене матичниот гинеколог ми рече по 1 апче на недела, 2 апчиња вкупно.. Да не е голема доза, а вредноста не ми е многу висока... Дали се консултираш со специјалист во врска со ова? Дали спермограмот може да е од исто место за втор ваучер? Пример за првиот ваучер беа од Систина и Медика, сега пак да правиме од Систина за втор ваучер или треба од некое друго место? Дека бараат од различни установи.
Нашиот беше од исто место како и претходниот .... веројатно не е важно за 2пат... (првите 2 беа различни)
Девојки јас сум 4 ден по трансвер за второ дете.Има ли некој што правел ин витро за второ дете.Колку одмаравте по трансвер и дали ви беше успешно.Првото кога го правев некако пооптимист бев сега се некои други мисли ми се мотаат.Првото ми беше на 5 ден со бластоциста и успешно, а сега на 3 со 8 клеточни ембриони и имам чат пат боцкање во јајниците и во градите
Jas sum sokirana od cenite vo MK I toa se raboti so zamrznati jajce kletki. Vo Ceska osnovniot paket e 4900€ plus terapijata za priprema Za transfer e 300€. Nema organicen broj na j.k no vo prosek se dobivaat 8-10 zreli j.k a moze I poveke zavisno Kako ke reagira donatorkata na stimulaciite. Vo osnovniot paket e vkluceno: konsultacii, pregled, terapijata za donatorkata, STD I Karyotype test za donatorkata, site krvni analizi vo tekot na stimulaciite, STD/sperma analiza za partnerot/soprugot, fertlizacija so ICSI. Ako ima potreba I assisted hatching, posle transfer, merenje na progesteron, zameznuvanje na ostanatite embrioni do 1godina. Drugo primer Embryoscope, MACS, intralipidna infuzija itn se doplaka nekade 100-200€ od procedura. Mene licno ke me cini okoku 6000€ so site extra proceduri I barem se raboti so svezi j.k kade sansite za uspeh se 70%. Se nadevam da bide uspesno I veke brojam denovi do Mart Za transfer
Девојки се јавуваат ли на некој од броевите во ФЗо? Секој ден вртам никој не крева... Во кој дел од денот и на кој бр можам да ги добијам?
Јас...првото ми беше на 3 ти ден осумклеточно ембрионче исто и второво,успешно..сега сум скоро 12 та недела,колку одмарав? Скоро ич. Прво после трансфер отидов во Сити Мол да јадам се движев по подвижните скали ама ходниците се долги,потоа патував до Охрид,дома незнам колку пати се качував по скали до спална за првите 3 дена ти кажувам и дете како дете се си сака само гледав да не ја кревам и ја преслекував и јадење и правев и буквално се. На 4 ти ден почнав на работа,ете требало да биди,само позитивно. Тоа пецкањето е добар знак,среќно и со успех ,ти посакувам висока бета