Со свежи..имав два трансфери со замрзнати еден на 5 ти ден еден на 3 ти неуспешно ама кај мене се појави септум под царскиот рез правев хистероскопија и нареден циклус инвитро со свежи ембриони. Ти?
И јас сум со свежи за првото успеа со првиот трансвер на 5 ден ,а сега трансфер на 3 ден со 2 осумклеточни ембриони и се надебам дека пак ке биде успешно.Инаку јас сум со извадени јајоводи
Девојки искуство од некоја што пиела добростон таблети ми ги препишаа откако прекинав со терапијата за инвитрото до утре завршувам со нив па на 6 ти одам на контрола дали би можела да почнам од овој месец пак со терапија дали имат врска нешто таблетите не ни прочитав за што се само се мислам дали ке чекам друг циклус или овој мислење ваше..?
Мила јас пиев до вчера дабростон бидејќи требаше да ми дојде на 21 ама нешто ми се поремети циклусот па чекам да ми дојде деновиве и на втор ден да провериме хормони и ќе почнеме со инекции за инвитро по краток протокол сум јас
Значи таблетите се за да се изрегулира циклусот колку што сватив.. Значи јас можам да почнам веднаш како ке ми дојди доколку се е во ред... Фала мила
Да прогрестерон содржат а и градите ме болат одкако почнав да ги пијам дури мислам како подуени ми се исто вака ми беше после трансфер имав болни гради можеби е од прогрестеронот
Да мила за регулирање на циклус се таблетите а исто така мене и после инсеминацијата ми ги дадоа како поддршка,бидејќи беше неуспешна неколку дена откако ги прекинав ми дојде
I jas pravev so tridneven 10 kletocen,isto uspesno sega sum 18 ta nedela. Prviot den lezev a potoa se si rabotev samo posmireno i popoleka. Po edna nedela bev i na svadba,si ja igrav pravata....Si idev i na rabota po edna nedela,ne sakav da se cuvstvuvam deka sum zagrozena i da mislam loso. Gradite i mene mnogu me bolea ama mislev deka e od utrogestanot. So sreka i veruvaj deka ke bide.
Девојки дали знае некоја од вас за ваучер дали одобруваат доколку има природно зачнување? Другарка ми има два пати природно останата бремена но ниту една немаше срцева акција.
Била да испита причини за тоа? Не гледам зошто би и служел ваучер, кога таа природно останува бремена. Нека ме поправи некоја ако грешам, ама мислам повеќе треба да се насочи кон испитување на генетски мутации за тромбофилија, кариотип, да испита тироидна и дијабет, да направи хсг и хормони, да проверат спермограм..
Се согласувам овде нема потреба од вучер, баш како што кажа членката потребни се испитувања да не ги набројувам...
@Angie77 Ти посакувам да успееш, убаво што споделуваш вака искуство од ивф во друга земја. Така е, со цените сме тука некаде со европските центри, а стандардот не е ни блиску до нивниот. Ама на оваа цена од 6000е колку што ќе те чини тебе, додади ги цените на авионските карти за двајца, сигурно повеќе пати се оди, сместувањето, храната... ќе добиеш сигурно плус 2000е. Овде со ваучер за донирани ј.к чини околу 5000е и сепак има разлика, и иако нема гаранција и се прави со замрзнати ј.к, сепак повеќето се одлучуваат тука да прават ивф. И освен што парите се најголем проблем со нашите просечни македонски плати, за ивф во друга држава исто така отсуството од работа на двајцата партнери треба некако да се покрие, многу денови се тоа, не секој работодавец излегува во пресрет да ти даде одмор кога сакаш, во мојата бранша на пример одиме на колективен одмор и во текот на календарска год. може само 2 дена да земеш по закон за работни односи, и.т.н... Барем ваучерот за со донирани ј.к да покрива поголем дел од трошоците, вака ем ваучер, ем 5000е даваш и гаранција никаква. Многу препреки имаме до целта, за жал.