Sakav da ve pozdrav am I site da Imate bebinja vo race Da ve prasam za dokumentite za fond sto se podnesuvaat toa 4D snimkata moze li od maticniot doktor ili treba od nekoja bolnica, dali go prifakaat od maticniot ginokolog, pozz Sorry procitav ste napisale se pogore, Fala pozz
Мене матичната ми рече можело било кој ден да се направи само со полна бешика И јас сум без јајцеводи и кога ја прашав матичната дали ќе ми одобрат ваучер ми рече тебе ако не ти одобрат без јајцеводи на кој да му одобрат,така без гајле биди сигурно ќе ти одобрат без дополнителни испитувања поздрав
Jas cekam vaucer I sakav da ve prasam nekoja da mi objasni kako odi postapkata otkako ke go dobijam vaucerot, kako pocnuva postapkata otkako ke dobijam mens da se javam kaj doktorkata vo Sante plus ke pravam jas, se prima li lekovi nesto prethodno, pozz
Trebase da si zemam zelka so mene otkriv deka mnogu mi pomaga. Teski da si ostanam bremena pa i depo sama bi si stavala. Vcera koga mi se javi embriologot ja spremav prolutexot, se dogovorivme i se bocnav. Nisto ne osetiv od tolku sila sto si dobiv, duri edno vreme si rekov dan se bocnav so golemata igla samo za ubavo da se bockame se ke se izdrzi a maze i rucek pravi neka vidi kako e da si domakinka
Верувај се ќе се издржи. Јас ставав аци деборици ми помагаше на почеток после баталив дали се навикнав незнам Јас се боцкав 3 месеци со Пролутексот и ми причинуваше задоволство зошто знаев дека е за доброто на моето бебе.Секојдневна рутина беше Станувш од кревет се фаќаш за иглите и шприцот па после ќе работиш шо ќе работиш
@∆ena✓% сега гали меше и уживај . Денес ја удрив последната прогестерон депо, нема да има више чворчиња , а со пролутекс докторката ми рече да продолжам уште еден месец, па после ке видиме . @Adams извини вака што те прашувам ти ли беше со таласемија бета. Извини, може сум и грешка. Ме интересираше како ти беше железото во бременоста? Мене претходниот месец 32, скоро на горна граница, овој месец 24. Од кога почна да ти опагја? Хемоглобинот ми е 113 што мислам дека е нормално за лица со таласемија. Извини уште еднаш ако не беше ти, со овој проблем.
Да мила јас бев. Железото мене ми беше 30 а хемоглобинот ми падна на 60 па примав крв на хематоологија на секој 2 недели па железото ми отиде до 80 пораду транафузиуте. Ти имаш супер хемоглобин сега за сега така нека и биде. Јас во мојот живот најмногу ми бил 104. Со примањето го одржувавме до 100 110 до120 за да можам да издржам на пораѓајот почна да опаѓа кај мене од 23 недела
Сигурно и мене ке ми падне понатаму, рано му е уште, 12+1 сум. Докторката денес ми рече на ова железо се уште да не примам ништо, па за понатаму ке видиме како ке биде. Ми рече обавезно да се консултирам со хематолог, ама не знам со кој . Пред една година бев во Систина на хематолог, и го заборавив името на докторката, повозрасна беше, но не ми кажа ништо повеке од тоа што го знаев. Што да се прави тоа е, ако треба и трансфузии ке примам, само се да заврши добро. Многу ти благодарам на одговорот, уживај си со своето најмило. за двајцата.
Јас одев кај Марица Пафковиќ во државна на хематологија супер докторка спремна многу добра. Обавезно консултација со хематолог со напата ситуација нема шала ако треба ќе се прима јас само шо ќе а спомнам ми се лоши.... Дремев трудна волкава во стомак од 7 сабајле до 12 1 ноќта тие од трансфузиологија ужас а од хематологија се супер. Јас примав филтрирани еритроцити * Бакнежи и од нас до тебе
Zdravo na site, imam Gonal F 75 IU i Ovetril 250 mg inekcii, ako na nekogo mu treba neka me iskontaktira kje se dogovorime za cena. Pozdrav