Се размрда темава конечно,многу убави вести,честитам @Alishan30 @EmiliEmili за 9 месеци полни раце среќа
Devojki Znam kaj nas vo MK gi refundiraat kIeksanite i me interesira kolkav % e toa od vkupnata cena. Vcera bev kaj mojot ginekolog ovde vo Doha, mi pisa recepta za 8 nedeli vkupno 60 kleksani i plativ samo 1800denari drugoto pokrieno od osiguruvanjeto. Me interesira dali e po eftino vo MK. Inaku da odev vo drzavnata bolnica tamu lekovite se plakatat epten minimalno duri smesni ceni no vremeto da se dobie termin e minimum cekanje 3 meseci. Pozdrav
Овде рефундираат 70% од цената. Мислам дека околу 250 ден е еден клексан. @EmiliEmili честитки и со лесно
Vo makedonija Edna injekcija e 249 denari, a refundiraat 70% od cenata so prethodno sobranie dokumenti od fiskalna smetka za kleksanite, izvrestaj od transfuziolog I potvrda od maticen ginekolog deka se primeni inekciite
Ви благодарам на сите да не ве тагнувам сите да не заборавам некоја ве гушкам и ке влечам по темата сите да се израдуваат на 2 цртки.❤
Кај нас рефундираат 70% од набавната цена на клексаните. Значи продажна цена на еден клексан во аптека е 249 денари, а набавна цена му е 205 денари. Ние добиваме 70% од 205 денари, а тоа е нешто околу 150 денари. @EmiliEmili честитки Со лесничко до крај
Здраво, мое мислење е дека може да пречи, бидејќи колку што ми има кажено докторот, ако има хидросалпинг се испушта некоја воспалителна течност од каналот која е отровна за ембрионот и може воопшто да не дојде до имплантација. Секако докторите знаат повеќе од мене. Можеш да се консултираш и со друг доктор кој прави инвитро, па види што ќе ти каже. Инаку кај го правиш инвитрото? Честитки, да си имаш лесна бременост!