Дали после неуспешно инвитро продолжувате со витамински препарати или го оставате организмот да се одмори?Дали рецептот со смоквите го подобрува квалитетот на јајце клетки?Што предлагате за пиење за подобри јајце клетки? Јас пиев само тоа што ми кажа докторот.А тоа беше само елова поради покачен инсулин.Кога ќе правам второ инвитро ќе наполнам 40 год.и знам дека тешко е забременување на тие години и сакам да се обидам да ги подобрам ј.к ако може некако
Нема штета од витамини, може да продолжиш да пиеш, пробај и со смоквите со маслиново масло, матичен млеч внесувај, мака во прав може да пиете во какао двајцата со сопругот... Може да си направиш мешавина од мед, полен и јаткасти плодови исто двајцата да јадете... Штета не може да има од поздрав начин на живот, нели? Ти посакувам успех
@zena.31 Jas bi ti rekla na sevo ova plus i q10 i vit E,C a i vit D da ispitas pa da pies. Pred izvesno vreme pisuvavme za Dhea, nemam zemano ama mnogu citav i davalo dobri rezultati vo kombinacija so q10 i vit E ama sekako vo konsultacija so doktor. A smokvite obavezno i toa od sega da pocnes.
Здраво, Го читам форумов подолго време, прв пат пишувам . Јас сум 40+ и имам намалени резерви и низок АМХ. 2 ивф зад себе и 3то во тек. По совет на доктор, земав вит Д, Ц и Profertile Female, а пиев и Q10, неколку месеци наназад. Дали се подобрува квалитетот на јк од суплементиве, не знам, ама не штети да се проба. Резервите сигурно не се надополнуваат, ама па доволно е 1здрава јк за да се биде како што треба. Среќно!
Јас. Јас ги одстранив и двата. Течноста е неубава и пх кисела и пречи на имплантација. Јас се консултирав со 3 доктори пред да решам што понатака. Бев исплашена и изгубена. Така и така само ти пречи. А другиот како е?
@Alishan30 Честитки, лесна бременост! Со лесно на сите во постапка, да вроди барем со по едно ѕверче ко моево! @Bubce38, ти пуштам среќа и чекам убави вести!!
Можеш да почниш да пиеш селен витамин Е, Д, дхеа хормон кој влиаел на квалитетот на ј к и на слаб амх суви смокви во маслиново, матичен млеч... Јас пијам плус од ова и имприл...
Девојки имам едно прашање: Пошто ваучерот го искористив, за жал со негативен епилог, сега ме интересира за нов ваучер, знам дека се чека 6 месеци од денот на трансферот, но сакам да прашам, дали повторно треба да се поддадат оригинал документи, или може и фотокопија од нешто, пошто некои ми важат, како на пример ХСГ-то, Пап-тестот, еден од спермограмите...!? Искуство . Ви благодарам ❤️.
Ви благодарам на сите што ми дадовте совети за подобрување на јајце клетките. Рецептот до смоквите уште утре ќе го направам. Гледав на интернет за витамините и ќе земам овунорм за почеток. Ќе испитам деновиве скриен шеќер и крвна слика,а за хормоните после неколку месеци ќе испитам да се исчисти организмот. На 18.02 закажав ехо кај мојот гинеколог а на 26.02 кај Лазаревски да видам што ќе ми каже за понатаму. Сакам да почнам кај нутриционист да одам за полицистичниве јајници и пополека со здрав начин на живот,суплементи и природни лекови да дојдам до целта.Ако даде господ за 6 -7 месеци ќе го правам второто инвитро ако ми одобрат ваучер.
Za 2vaucer ti vazi hsgto i edniot spermogram... Ti treba pap brisevi hiv i hepatit za 2ta i 1nov spermogram ( tie se so po 6meseci vaznost ... papot e godina no nz dali istiot ke ti vazi a i krvna slika so sedimentacija i glikemija za tebe
Ќе ми важи, пошто нема да има поминато една година. Тој една година важи. Значи нема врска што се фотокопии, пошто оригиналите ги дадов?!
Мислам дека мора оргиналите а ако веќе го имаш дадено (пр јас за хсг не поднесов ништо тоа го има кај нив)
Па и мене ми е кај нив оригиналот од ХСГ. Како и да е, ќе поднесам фотокопии од нив, пошто кај нив ми се секако оригиналите.
Нема потреба копии од тоа што веќе имаат... само оригинал документите ги земаат а копии од венчаницата и л.к.. но мислам дека можно е да ти бараат нов пап иако тој ти важи но Не ме факај за збор Најдобро јави се во фондот и прашај дали ќе ти треба нов или со стариот важи ( дека не е постар од год) Така ќе си на чисто дали треба или не И со лесно
Во Систина и нонстоп прашував за него ама ме убедуваа дека не е опасен и дека имале случаи со жени кои забремениле и не им правел проблем.Мене не ми се зголемуваше,ми беше намален,па затоа ми рекоа дека нема потреба да ме праќаат да го вадам,а сега на последното ехо е зголемено од хормонската терапија