Јас: 1 пункција на стимулиран циклус, 0 ј.к 5 пункции на спонтан, 5 ј.к, 3 ембриони, 2 трансфери... Јас пркосам на статистиките, докторот вика феномен си со твоево амх и антрални фоликули што вадиме толку ј.к... Ама сепак „феноменов“ нема бременост. Сега правам пауза да видам со овој цин што ми се појави што ќе биде, па тераме понатаму. Со среќа @Bubce38 , за восхит е ова твоево што го правиш, како само наоѓаш сила. Ќе биде. Мора.
Феминки здраво, ако може некоја да ми каже дали резултативе од 3 ден на циклус се ок: Фсх 7.05 (1.98-11.6) Лх 3.84 (1.98-11) Пролактин 3.80 (3.2-24.3) и Естрадиол 36.6 (26.5-161) Тсх 0.060 (0.46-4.6) зошто знам дека тсх е пренизок иако имам хипо ама моментално сум предозирана и паднат е под долна граница, ама не знам дали заради тсх може да ми се изместат вака другиве хормони. Пред една година фсх ми бил 5.2 лх 4.4 пролактинот 6.8 и естрадиолот 54.6. Притоа да напоменам дека бев под голем стрес дека го изгубив бебето во 6 месец пред 3.5 месеци и од тогаш со тсх имам мака. Предходно во бременоста ми беше супер и си пиев редовно терапија еутирокс
Јас останав на природен циклус бремена така да пробај...а за квалитетот никогаш не може да се знае но сепак сметам дека се што е спонтано е подобро..барем тоа е мое мислење
Devojki povremeni menstrualni bolki posle transver normalni se ili da se plasam, plus denes imav i ne taka mal stres, nesto so zdravjeto na clen od mojata familija mislev deka site bockanja, punkcii, ispituvanja se poteskiot del, ama ne ova cekanjevo ubiva I koga mozam najrano da napravam test so tridneven osumkletocen embrion. Transver imav na 5ti.
Povtorno se vklucuvam...po nekoe vreme od kako ne mi uspea I transfetot do zamrznat embrion.se razocarav mnogu, bidejki dva pri odmrznuvanjeto ne preziveeja...sakam da prasam Dali znaete nekoja klinika VO bugarija za ivf, kade bi mozela barem da ispitam Matka... a mozda I tamu da probam...inaki sum so slabi skoro nikakvi rezervi... Fala vi mnogu
Гледај да заборавиш на стресот гали меше и остани смирена најди некоја занимација и не барај симптоми и мислам можеш на 10тиден од трансфер да провериш но ако можеш издржи и повеќе...
Ako imas lupus,konsultiraj se so dr dali smees da ostanes bremena,mn moze da e rizicno...Imase slucaj vo Ohrid...Ti posakuvam uspeh
Тсх е ѓавол...и јас поради него во 26недела го изгубив бебето. И влијае на сите хормони...посебно ако имаш пцос и ти фали прогестерон
Toa tek go ispituvam i spored labaratorija na reumatologija sum pozitivna, a spored avicena negativna na site markeri. Za mesec treba da gi povtoram na reumatologija... dok rece deka se primalo soodvetna terapija i se ragjalo dete bez problemi. No jas ne mozam da go sredam organizmot posle poragjajot pa i hormonive nekako cudni pa se mislev od tsh dali moze da se izmestat
Vo bremenost mi bese ok, no imav pprom predvremeno puknat vodenjak najverojatno od infekcija i go izgubiv bebeto. Od togas tsh padna nisko od stres i golema doza eutiroks i eve go vrakjam nazad ama poleka odi i uste e mn ispod granica. Pa sega i fsh me plasi od 5 na 7 za godina dena
Јас ги вадев во ремедика, задоволна сум но платив бајаги зашто накрај излезе поради премногу атхензии неможело лапароскопски туку лапаротомија,но тука има членки што го фалат некој доктор од Чаир и се задоволни од него. Јас кога дознав веќе беше работата завршена. Мој совет и предпоставувам дека и докторот ти рекол хидросалпичниот одстрани го и со тој еден и природно ке си останеш бремена. Јас покрај хидросалпингсот имав и многу адхензии и докторот ми кажа дека ми било последица од пукање на слепо црево. Јас пред да ги одстранам каналите кога се консултирав со матичниот тој ми рече дека при пункција можело да се извади течноста, и дека имало такви успешни примери.
Другарки да ве прашам,после колку време одговорот за ваучер стигнува преку пошта,петокот ми го разгледуваа предметот,не можам да ги добијам за жива глава,премногу се нервирам,сакам да знам дали ме одбиле или не за инсеминации да си се спремам со време.
Девојки ми ги препорача докторот да ги пијам естер ц плус 1000 мг пиев еден месец и неможев да ги најдам пак во аптека истите и земав Ц витамин од 1000 сега ги читам на составот не се баш исти незнам што да правам
Мила јас естер ц ги земав од аптеката од Систина, и мене др Лазаревски ми ги даде да ги пијам сега пред трансфер оти подобро се апсорбирале и спречувале крварење за време на пункција или така нешто како што разбрав
Да и мене така ми кажа но дека вчера ги зедов ц витамин од 1000 мислев дека се исти и се мислам дали да ги пијам или пак естер ц да земам нема некоја голема разлика..