Мојот трансфер од пред една недела заврши неуспешно. Бета <0,1 на 5 дневен бластоцист. Пробував да не пишувам, да не читам, да сум релаксирана најмногу што можам, бадијала. Хормони ден пред трансфер, скоро совршени. Покриена со терапија Еутирокс, Аспирин, Метформин, Фраксипарин, Д3, вит Ц, железо.. Трансферот го правевме на природен циклус, само со Дабростон 2/1, после овулација на 13ти ден, докторот ме следеше дека сум имала редовен циклус и покриена со терапија па подобро било така иако мене тоа малку ме плашеше. Ние сме со Азооспермија, ограничени со материјал од Тесе.. Очекувањата и надежта преголеми, реалноста не скрши вчера плачевме ко мали деца. Не ви пишувам да ве растревожам, само барам помош од поискусните.. Што сега?
Само да ти кажам дека ептен многу ми е жал. Многу добро те разбирам, и моето инвитро беше неуспешно пред нова година, знам како се чувствуваш ама мораш да веруваш дека едноставно така требало да биде.Затоа ќе веруваш дека следното инвитро треба да биде. Кога отидов кај докторот после неуспешно инвитро, прво што ми кажа беше: Може сите услови да се исполнети за успех и да не успее а може и да не се, па пак да успее.Едноставно нема правила.Колку што памтам ти доби повеќе јајце клетки и имаше замрзнато повеќе ембриони? Со еден бластоцист го правевте сега? Здраво девојки. Јас пред уште една препрека. Вчера бев кај др.Трајковски на преглед за да почнеме овој месец со подготовки за трансфер и само што се договоривме да почнеме најбрзо што може, на ехо голема циста.Многу се разочарав.Сепак најголема среќа што рече дека не е ендометријлна (каква што имав порано). Треба да исчезне, но кога и за колку време не ми кажа. Ми даде да пијам добрастон 15 дена по 2 и после пак преглед.Исто ми рече дека ваквите цисти биле чести после инвитро.Ме интерисираше дали сте имале вакво искуство и како сте го решиле?Колку време може да одземе додека да се среди се?
Јас имав проблем со цисти. После првиот спонтан имав циста која достигна големина до 6,5 см. Обично овие цисти пукаат после првиот циклус. Само биди смирена и не се нервирај.
Јас имав циста на десниот јајник исто после неуспешно ивф. Според др, најверојатно естрогенска и тој месец пиев Примолут 14 дена. Првиот преглед после следниот циклус ја немаше.
Јас после 2от трансфер правејки обичен преглед од нигде никаде ми се појави циста дури имав крварење помегу циклусот отидов на контрола уште една од 40мм докторот ја остави рече ќе пукне за време на циклус и така беше... Не се грижи нормално е по некоја циста... Но и со терапија си што значи мора да пукне до циклусот најдоцна ... и со лесно па те очекуваме наскоро и со висока бета
@Nithya Жал ми е за неуспехот Следно што би правела е тоа за коешто си спремна во моментов. Ако си спремна да продолжиш веднаш со прегледи, доктори, испитувања, тогаш тоа. Ако осеќаш дека ти треба одмор, тогаш одмори од сè и кога ќе собереш сила, тогаш напред кон следното инвитро. Консултација со докторот, да видиш што ќе препорача следно. Мене лично после секој неуспех ми требаше малку време за да продолжам понатаму. Во тоа време не се затворав, не плачев, едноставно само ми требаше да правам нешто што сакам, најчесто удирав на шетање и со бистра глава потоа напред со нови сили. Борбата мора да продолжи додека не се победи. Прави тоа што ти е потребно во моментов, силата за понатаму ќе дојде
Баш ме ослободи. Фала ти најмногу.Баш докторот се мислеше дали да ми даде Примолут ама се реши за Добрастон, само незнам зашто ми закажа преглед пред циклус. Се надевам може и така ќе исчезне. Фала ти многу многу на убавите зборови. Дај Боже така и да биде.Ептен се загрижив вчера, ама вие ме смиривте.Се надевам што побрзо да ја снема
И Примолут и Добрастон се прогестеронски препарати. Докторот сигурно проценил кој повеќе одговара во ситуацијата. . Уживај сега малку
Се надевам не. Докторот рече дека не е ендометриоза.Имав порано таква чоколадна циста но ја оперирав пред 4 години.Сега рече дека е обична функционална циста и дека треба да се повлече.
Фала, ќе пробам А јас имав проблем со прогестеронот пред инвитро, покачен над нормала и сега пак прогестерон Веќе се ми е хаос. ама ајде веројатно така треба
Ајде со среќа и со успех.Пробај да си најдеш некоја занимација овој период (книга, серија) за да ти пројде побрзо.А после те чекаме со убави вести.
Се надевам на позитивен исход со оглед на тоа дека имам една природна бременост зад мене која за жал заврши со спонтан. Но со поџитивна мисла одиме понатаму
Да, со еден бластоцист правевме трансфер а имаме уште три, и тие се по еден поради друг проблем што имам и не смее да се ризикува близнаци.. Фала ти @Маја Т премногу значи секој утешен збор во ваков момент. Моментално само сакам одговори што никој ги нема.. Зошто немало ни обид за имплантација. Дали да пробам нов трансфер со терапија, дали прво да правам испитувања на имунологија што неколку пати се споменувани тука, дали нешто друго сум испуштила.. Фала ти за поддршката и советите, премногу ми значи.
Sega ke si placite kolku sto vi se placi, nemoj da potiskas nisto vo sebe, ke izbie koga ne treba. Koga ke vi olesni, ke si pocnite so novi sili. Jas na tvoe mesto bi razmisluvala vaka, ne bilo za da bide ovoj pat i fala mu na gospod sto so testot se zavrsi se ( I jas cekam za test i razmisluvam taka, ako bide dobro ako ne bide se da zavrsi so testot). I druga rabota, bidete pozitivni ama sepak ne ocekuvajte premnogu, ni od sebe ni od doktorot.
Сега и јас сфаќам дека може тоа што премногу верував и се надевав толку ме скрши. Долго време имаше проблеми со се и сешто, и сега некако се се поклопи.. За памет, следен пат со резерва. Ти посакувам многу среќа, ајде израдувај не со висока бета за некој ден