Ти ќе убодеш овој пат верувај ми!!! Не ти ја знаев цела приказна,релативно понова сум овде,1година,те читав пред некое време во темата 99 приказни и си поплачив,редно време е,доста ти е.
Исто. Ги читам од сенка секој ден. Темава колку што е тажна, толку е и убава. Колку поддршка гледам тука, колку е убаво кога сите една на друга си честитаат кога некоја конечно ќе успее во тоа што сите се борат долго време. За мене сите сте херои, се восхитувам што се една жена може да направи и колку сте силни. @Bubce38 ја чекам да пише дека конечно ќе ја напушти темава со полни раце. Редно е, оваа година мора да биде нејзина! Што побрзо темава да е попразна!
После трансфер одмарав дома 3 дена, т.е ни тие не ги одмарав како човек затоа што работев од дома ама во кревет нормално. Потоа почнав на работа, поголемиот дел е седење пред лаптоп, но внимавав доста да не кренам нешто и по скали многу да не се качувам. По работа поголемиот дел лежев дома, така да треба да се внимава, но така и побрзо поминува времето. И нормално да не дозволиш било што да те вознемири на работа затоа што нема повредно нешто од тоа што го чекаш. Со лесно
Со среќа и дај Боже да успееш што и да одлучи докторот.Ти ја пуштам целата среќа.Јас ќе паузирам некој месец бидејќи др одлучи да ме одмори.После абортусот не сум застанала а без никаков успех само 1 јајце клетка пунктирана која не се оплоди останати месеци или празни фоликули или веќе почната овулација.Можеби и треба да одморам и да се опуштам и како што ти напиша погоре и јас веќе сум без очекувања само знам длабоко во себе дека еден ден ќе станам мајка.Израдувај не во следниов период и повлечи не сите со тебе.
И јас имам само пофални зборови за Др. Попович, и јас сум кај него.. Се уште немам успешно инвитро, но докторот е толку позитивен и посветен на работата што не би го сменила за ништо.
После консултацијата ќе си оцениш самата. Јас имав едно инвитро кај него, неуспешно, инаку ми беше прво инвитро. Додека траеше процесот беше добар, си ја знае работата. Сега за 2ро отидев на консултации кај него ама некако незаинтересирано ми стоеше. Не ми ги погледна ни резултатите што му ги однесов... Тоа е мое искуство и мислење, можеби тебе ќе ти се допадне. Со лесно нека е. Нека е со лесно, овој пат да биде успешен за тебе. Еден по еден да излеземе од темава.
Ретко во терапија имам естрофем по 6мг дневно. Многу ми се гади од нив бре. Да не има некоја "финта" полесно да ги поднесам, или ќе си трпам?! Од ниедна терапија, од ништо немам мака, ама естрофемов ме уби
Земај ги после јадење и со повеќе вода. Истиот проблем го имав и јас пред трансфер, но после трансфер кога ги земав воопшто немав проблем од нив, не знам зошто. Со лесно
После оброк глеј да ги зимаш. Јас ги пиев 3×3 цело време после оброк, и немав мака. Ти го посакувам целиот к'смет!
Пијам 3 пати на ден по 1,гледам на кутијата пишува 1 грам. Ич не ми пратав проблем, ниту некоја промена. Може тебе ти е така зашто по голема доза пиеш. Јас грицнувам солен кекс од тук па пијам апче
Lele I Jas imam estrofem 6mg na den, ke pocnam od 3 Mart Gi nemam pieno do sega prethodnite 2 pati bev so cyclo progynova 3X1 I nisto nikakvi simptomi. Bubce38 @ so sreka I cekam ubavi vesti
Devojki Nekoj da spodeli iskustvo priprema Za transfer samo, bez punkcija oti Jas sum so donirani j.k; pred 2 dena primiv decapeptyl depot inekcija, sega 3 nedeli pauza pa od 3 Mart estrofem I kleksani. Me interesira dali vo narednite 3 nedeli ke imam nekoe krvarenje Ili so inekcijata se blokira ovulacija? Pozdrav