Izvini 83ili86 e dijagnozata mojava opsta proba so taa i 86i nemozese da zakaze kaj jani nesoodvetna dijagnoza
Mnogu pozitiven doktor, poln optimizam! Dobro pomina konsultacijata, mi prepisa Impyril da pijam i na tret den od ciklus Mikroginon
Доста беше еден ден плачење, денес веќе бев на имунологија за антитела.. Многу сум емотивец ама и инаетчија. Да видам понеделник што ќе каже Др. може и ќе правам трансфер на приватно после резултатите од имунологија. Него девојки, ај мислење. Дали е потребно да правам кариотип и хла типизација? Денес ме убедуваа дека не е.
Од мое искуство направи. И мене ми викаа не треба и на крај испадна дека кариотипот не е во ред Bubce38 мила со среќа и чекаме убави вести. И мене многу ми се лошеше од естрофемот дури ме фаќаа и топлотни бранови, ама се издржува
Ивф на спонтан циклус во New born не се исплати финансиски зошто пункција+оплодување им е околу 1000 еур.
Богами Не се исплати. Ниту во Плодност ниту во Борн. Во систина е најефтино. Пункција + оплодување = 16.500 ден. Хормони можеш и на државно да се испита ( дололку биде потребно едно мерење на ЛХ и е2)
Многу ефтина ова Систина, ама нека се и ефикасни во работата како што станале поефтинки Не знаев дека дозволуваат хормони на државно и дека признаваат резултати од таму. Јас на извештај од хсг налетав на изјава да се повтори кај нас за подобра прегледност. Ама ако смениле политика на работа за да излезат во пресрет на пациентите одлично. Естрофемот и мене ми правеше гадење и многу топлина и потење. Јас пак ги пиев 3*2.
Никогаш не ми барале да повторувам нешто кај нив. Пред 2 ипол години имав таму правено хсг. Сега , пред 2 месеци, докторот сакаше уште едно да направиме. Самиот ми предложи дека може и кај Толовски да го правам. Многу се коректни од аспект да заштедиме.
Одлично штом ја смениле политиката за таква соработка инаку стручни се дефинитивно, после Таше може се најдобри. Ај со лесно утре и одмарај
Значи пред трансфер треба да се направи испитување на ембрионите, колку што прочитав овде во темава.. Не сум баш запознаена со ваквите проблеми. Еден ден сите ќе се оствариме во улога на мајки, на еден или на друг начин..
Да, знам, ама членката рече дека и недостасува еден хромозом, па побарав назад во темава и видов дека се прави некое испитување на ембрионите.