Тоа е нешто сосема друго. Чинам во странство некаде ги праќаат. На Мелек преку кариотипот и открија дека и фали еден хромозом. Така @Melek 36? Или грешам?
Малу ме зачуди околу муабетот да станеле ефикасни во систина ? Секој изнесува став од свое искуство но во однос на професионалност и дискреција мислам дека подобри нема , но секој со својот став , не има мн со мн искуства , прошетав по сите клиники и мој став е дека попрофесионални нема , не се плашиш дали ке влезе сестра или доктор да те начека гола , да се разбереме не дека др клиники не чинат и не се стручни туку сметам дека фали дискрецијата , ете тоа е мое мислење.
Имам причини и искуства според кои ми делува дека сега се поефикасни од порано. Сепак за стручноста и професионалноста потполно се согласуваме како што и имам пишано погоре.
D.Vecer Zenicki.Sakam da ve prasam pravev invitro pred 7 meseci Neuspesno.Imam 28 godini.Pravev vo stip kaj Organdjiski.Mi kaza se e vo red site ispituvanja.Ziveam vo Svajcarija odam na kontrola tuka i imam Adenomioza.Dali toa e pricinata sto nemozam da zabremenam.Ima li nekoj Iskustvo.So operacija se otstranuvalo i imalo golema moznost prirodno da se zabremeni .Ve molam za sovet
Zdravo, I jas ke pravam invitro jas vo Sante plus odluciv, kakvi se, ima li nekoja iskustvo od tamu, Edna moja rodnina pravese I mene me uputi, pozz
Zdravo devojki,Sakav da prasam dali nekoja gi ima koristeno tabletite Danazol i od kade gi ima nabaveno zašto kaj nas gi nema???
Kariotip test odreduva golemina, forma I broj na hromozomite. Po pravilo sekoj bi trebalo ima po 22 para t.e. 44 hromozomi I posledniot 23 par go odreduva polot. Zenite imaat 2 XX hromozomi a mazite XY. Znaci se vkupno bi trebalo da imame 46 hromozomi. Pozelno e da se ispita Kariotip bidejki extra Ili nedostatok na hromozom moze da ima genetski I zdrastveni posledici za deteto.Primer bebinja so extra 21 hromozom znaci imaat 3 od parot 21 mesto 2 se ragaat so Daunov sindrom. Seto ova zavisi od kariotipot na roditelite dali imaat normalen kariotip t.e 46 hromozomi ili ne. Se nadevam malku ti stana jasno za sto stanuva zbor a mozes poveke Da procitas na net. Pozdrav
Гледам дека на темава ретко некоја има проблем со ендометриоза,знам дека како состојба е тешка,но нели има различни стадиуми,јас имав циста само на едниот јајник 2,5цм,никакви други изливи немав околу матка низ црева и сл,иако Илиевски пиша во извештајот тежок степен на ендометриоза за да ми дадат ваучер со само 2 IUI ми рече воопшто не е страшна состојбата кај тебе,плус и се оперирав и сега бидејќи нема никаков друг проблем Трајковски рече дека заради тоа не останувам бремена,Таше беше као не мислам дека е проблем посебно сега после операција и имав многу чист наод на ехо. Искрено премногу се плашам од ова ендометриозава,можно ли е толку подмукла? Ептен ми е страв
Prekrasna vest. Sega uzivkaj si, lesna bremenost Cestitki, sega visoka beta I lesna bremenost So sreka @Bubce38 postapkata. Ovojpat gi cekame tvoite 2 crtki I visokata beta.
И Трајковски и Таше се одлични доктори, Трајковски ми се допаѓа затоа што е многу искрен. Кај тебе ако по операцијата е се добро имаш шанси за полесно забременување. Пронајди доктор кој ќе те води низ целава постапка ќе имаш доверба во него и најважно ќе се разбирате и успехот ќе си дојде сам по себе.
Одличен избор ( и јас сум таму) ... да ни вроди со плод кај сите што почнуваме или почнавте со постапката...
Да бубче, преку кариотипот ми открија дека имам мозаичен тарнеров синдром. Иако процентот е мал, наводно тој е проблемот што нема имплантација зашто најверојатно ембрионот е со генетска грешка и самиот организам го отфрла. Е сега се прави ПГД и ПГС на ембрионите, тоа е пред генетска дијагностика на ембрионите т.е. Се прави биопсија на бластоцисти, кои за жал во МК не ги прават. Во Њу борн има опција да ги пратат ембрионите во Турција на испитување и чини 500 евра од ембрион. Меѓутоа они ги праќаат 3 дневни, зашто бластоцисти не можат да го преживеат транспортот.
Pozdrav do site clenki na forumov ako nekoj e zainteresirana za cetrotide ineksii imam 4 inekcii jas kupiv 5 ali samo eden koristev i 4 mi ostana cuvani vo frizider po 25 evra gi davam