Da ve nasmeam malce, citam citam i si velam super ova a i blisku mi e. I op grkinji, mm nema da saka tezok komunjar mi e
Devojki sto mislite dali 2 embriona 5 dnevni blastocisti e dobar broj od 8 punktirani j.k I 5 oplodeni; na 3 den 3 embrioni so dobar kvalitet I 2 po spori. Na kraj samo 2 dostignuvaat 5 den blastocista. Prasuvam za prijatelka ke pravi frozen transfer vo mart
Кај мене од 12 пунктирани, добро 6 се развиваа до 3 ден, и на крај до 5ти останаа само 2 ( додека договорот со докторот и ембриолозите беше на 3ти ден ништо да не замрзнуваме, туку само тоа што ќе остане бластоциста). Мене ми рекоа дека бројката за до 5ти ден е задоволителна...што знам дали ме тешеа или е така Мислиш патриот
слатко се насмеав. Патриот. Никогаш северна само Македонија ако ме начекат модераторите ќе ме сметат со метлето
Jas znam deka dobar % na fertllizacija e 70% od vkupniot broj na punktirani j.k. A kolku e za blastocista ne znam. I edna da e daj boze da bide vredna I Da vrodi plod
e de toa ama se zbunav si se smeam na makive devojkii. Napraviv denes test na 10 den, negativen. Mi rece sestrata uste dva dena da zemam terapija ama nemam nadez, ke proveram krv vo ponedelnik. I taka, smejem se al place mi se e rabotava ama toa e sto e. Mm pak mi veli barem gradive da ti ostanat olkavi
Zdravo, ve citam godina vreme, za prv pat pisuvam. Pocnav so stimulacii veke vtor den se bockam so Bemfola od 225IU, mi sleduvaat 10 beslatni od fond, no mislam deka ke treba da dokupam uste. Vo remedika iznesuvaat 4300 den, dali nekoja gi kupuvala poeftino od drugo mesto? Ova mi e vtoro ivf, so azoospermija e maz mi.
Ajde uste 2 dena mozebi ke ima iznenaducanje nikad se nezna. Jas pak sama si se smejam za edna rabota, se pisav za simpozium na tema griza vo tekot na I posle bremenosta. A starite kako vikaat na neroden petko kapa mu krojam AMA Ako ke odam I ke sum spremna ke znam sto i kako. Samo Koga si spomnam I si se smejam za Petko vednas mi teknuva
Ако дневно боцкаш по 225 иу ( само една ампула) би требало да ти стигнат. Не верувам по две да боцкаш, тоа се 450 иу , како 6 фостимони или мерионали пример
Да само една ампула, но ми се рачунаат три во едната, затоа ми следуваат само за 10дена - 30 инекции. Не верувам дека ќе завршам до 10ти ден со инекции
Зашо не веруваш? Обично макс 9 дена боцкаме стимулации. Кое инвитро ти е ова по ред? Од трет ден почна да боцкаш бемфола?
Од втор ден, второ инвитро ми е. Првиот боцкав пурегон и докупив уште 4 ампули. Можеби ќе ми стигнат како што велиш
Пурегонот е од 50 иу, ваљда појќе од 4 си боцкала дневно. Незнам што да ти кажам. Обично 8-9 дена се боцка стимулација, ретко некој 10 или појќе денови. Ај ќе видиш како ќе биде. Со лесно
Ти благодарам драга, мислам дека и вие сте со азоспермија ако не грешам. Да успееш овој пат, да не израдуваш позитивно
Друшки помина пункцијата,извадени се 16 јајце клетки па сега ми преостанува да чекам колку ќе се оплодат.Туку искуство некој со трансфер,знам со полна бешика ама дали боли?
Ништо не боли, тоа е најубавиот момент од целата постапка. Сега пиј многу течности, јади полесна храна, повеќе протеинска, овошје, зеленчук, пиј Изоспорт. И чекај си трансфер