Ништо не треба да "знаеш", т.е што помалку знаеш тоа подобро. Боцни прегнилот на време и одмарај до среда. Ако си со анестезија, среда наутро гладна и жедна појди таму, сигурно ти го кажале ова. Среќно другарка Да се пофалиш за убави јк
Тој го бараат да се достави бидејќи нели мора да се поминати 6 месеци од трансферот, тоа им е како доказ, во спротивно нема ни да ти ги разгледаат документите додека не изминат тие 6 месеци, и ова ми го кажаа во фонд.
Јас имав така болен циклус а за к Баш ми е жал но колку и да е тешко мораме напред за да дојдеме до успех..
Zenski zdravo da ve prasam posto go cekam vaucerot dali treba Sega da se javam kaj doktorkata sto ke pravam invitro ili koga ke imam ciklus pocnuva postapkata so lekovi itn ili porano, mene prvpat mie I zatoa sum kako izguben germane, objasnete mi ve molam kako pocnuva postapkata Thnx zenski, pozz
Ти благодарам Ако не си била на консултација кај неа, оди да се договорите и да те упати на следните чекори.
јас искрено не го поднесов не ми ни текна... а не ми ни побараа иако го имам документот од ифв...а го добив ваучерот2
Како ти ја открија аденомиозата (преку ехо, имаше аденомиозни жаришта, со биопсија)? Да вроди со плод, голема пожртвуваност од двете страни, не знаев дека прават иуи во Систина во 20ч навечер и тоа 2 иуи а не се поминати ни 24ч помеѓу двете. Со лесно. Солун ти е поефтин и со пат, сместување, храна зошто тука со ваучер најефтино е 5000 еур. Пак покачување? Е го претераа,не знам како само ги вадат цениве толку ли имаат гужви, успех што не верувам никој не дава гаранција или па странци ? Во тој случај треба да направат посебен ценовник за странци. Донацијата им е најскапа, инф на природен циклус, ивф стимулирано е тука негде, ехо обавезно си наплаќаат без даден извештај, колекционирањето што им беше најдобра опција и тоа го укинаа и уште ти се смеат во фаца и те прават будала како они биле најефтини и постојано ги фалеле за тоа.
Дали знае некој да ми каже дали имал искуство со замрзнати ембриони, бидејќи платив за замрзување 44.000 ден. па ме интересира дали се плаќа и за одмрзување а сум преку фондот.
Само 28 000 платив за замрзнување, и толку. Ваучерот ми беше неискористен од фондот, така да само за терапија пред и после трансфер си купувам.
A kako pocnuva postapkata za invitro citam nekoi se bockate nekoi pijat lekovi,za site li taka ke bide procedurata, od sto zavisi sto ke piete I dali ke se bockate?? I dali od koga ke dobie ciklus pocnuva procedura ta ili prethodno
Бидејќи често зборуваме и прашуваме за ИВФ на спонтан циклус, пробав да ги напишам цените на едно место, за да биде попрегледно. Ова е извадено од она што се пишуваше последно, цените ги споделија @Bubce38 за Систина, @Sienna_MK и @Лаура82 за Њу Борн, @Маја Т за Ремедика кажа ориентациона цена, јас за Плодност, па ако има некој понови информации за цени ве молам нека сподели да знаеме. За Ремедика не можам да најдам цени посебно за пункција и трансфер, некоја ако има правено таму ивф на спонтан циклус нека ги сподели цените. Исто така го гледав новиот ценовник од Њу Борн и таму пишува ИВФ на спонтан циклус - 73800д (1200еур), па можно е таа да е нова цена за пункција и трансфер, ама ќе треба некој дополнително да потврди ако е така. Овие цени се за пункција со анестезија и со извадена ј.к, ако се прави без анестезија од цената се одземаат околу 3000д. (мислам дека речиси секаде е така). И цените во евра се приближно пресметани колку да ги знаеме за споредба. Систина – пункција + ICSI 19500д (320еур) +трансфер 43500д (700еур) = 63000д (1020еур) Њу Борн – пункција + ICSI 30500+18600=49100 (800еур) + трансфер 12300д (200еур) = 61400д (1000еур) Плодност – пункција + ICSI 36000д (580еур) + трансфер 67650д (1100еур) = 103650д (1680еур) Ремедика – пункција + ICSI + трансфер = околу 66000 - 67000д (1100еур)
Јас правев во Ремедика за 2150 за 3. Не знам дали уште ги делат. Се крстам у тој ваучер плус кредит ќе земам па гледам која болница со која банка има соработка. Ќе прашам и во Солун. Фала