Site nie imame svoja prikazna.Vo zavisnost od rezultatite doktorot ti dava dolg ili kratok protokol.Se poxnuva so dolg protokol so kontracepcija,pa potoa nekade od 21 den so inekcii,a potoa od vtor den od sleden ciklus so stimulacija(inekcii) i se meri estradiol,eho...i potoa sledi punkcija ....transver...Za kratok protokol mislam dela odma se pocnuva so stimulacija.Toa e nakratko.
Плодност најскапо. Останатите горе долу исти со цените. Предноста во Систина е што при спонтан циклус ја плаќаш само пункцијата, а оплодувањето иде 'гратис'. А знаеме дека при спонтан циклус Не ретко се случува јк-та да не се оплоди. Дури и да се оплоди , а не се развива како што треба, во Систина ништо не се плаќа, освен 16.500 ден за пункција без анестезија. И кај Органџиски е вака, само што тој сака хормони кај него да се испитуваат. А во Систина 'дозволуваат' и во својот град (или на клиника) да си испитуваш
Во Њу Борн прашав телефонски и цената за ивф на спонтан циклус е 73800 ден. (1200 ЕУР) како што пишува во ценовникот, со тоа што ако не дојде до трансфер се намалуваат 200 ЕУР од таа цена.
Девојки пак јас. Треба да испитам и АМХ, да ми кажете од прилика каде можам да испитам и цени? Матичната ми рече дека во државна не испитуваат, а мислам дека имаше некоја од вас спомнато дека има испитувано на ГАК. За колку време ги даваат резултатите, колку пари е..
250 mkd i na GAK (ginekologija ) Zal mi e za nekoi neuspesni prikazni sto procitav glava gore i navistina 2020 da ni se iscisti grupava so pozitivni testovi a tie sto se vo postapka sreknjo, najsrekjno <3 da se raduvame site
Здраво девојки. Пред се Ви се воодушевувам бидејќи си пружате подршка едни на друга во оваа тешка борба. Читајќи ве после долго време решив и јас да ви се приклучам, нова сум на форумов. 6 години се борам со овој проблем и за на крајот конечно да се решам за ивф. Сакам да ве прашам како оди постапката за ваучер? Конкретно имам проблем со пролактин,секогаш ми е покачен.Матичниот гинеколог ми дава терапија после завршување пак е почаен но не многу. Сакам да прашам дали некоја имала сличен случај и дали мислите дека може да не ми одобрат ваучер поради ова? Ви благодарам и ќе се дружиме во иднина . Ве гушкам
Добредојде, се надевам нема да се задржиш долго овде. Мислам дека за ваучер пролактинот треба да ти е во граници на нормалата за да не те вратат, барем мене така ме посоветува матичната. И мене ми беше малку покачен, го доведов близу до долната граница со терапија, па ќе го искористам тој резултат за да го пратам.
Пред две недели испитав на ГАК, си упат од матичниот гинеколог. 250 ден и резултатот е готов за 3 дена. Добро е што веќе е ставен овој хормон преку фондот,инаку на приватно е околу 6000
Devojki zavrsiv jas ,super pominav nemav nikakvi bolki ,samo malku nelagosnost,i najbitno proodni kanali,matka vo normalna forma i se e vo red bez precka Fala vi za poddrskata,vi posakuvam uspesni prikazni i se najubavo Sega ke vidime sto ke mi bide sledno
Супер. Дали знаеш дали е дискретно направена групата? дали на моите пријатели ќе им излезе дека сум се приклучила на таа друпа?
Devojki, kade mozam najbrzo da napravam ispituvanje za hepatit b i c i hiv, spermokultura, osven kaj maticniot ginekolog, ne znam kolku se ceka za zakazuvanja, a mi se potrebni za ivf, ke dobijam ciklus na kraj na mesec i ne sakam da go ispustam mart mesec, sakav da pocnam nareden mesec, pa ovaa nedela da ili naredna da gi imam rezultatite
И јас истото се прашував иако веќе сум член на еден куп вакви странски групи, па ако виделе моите пријатели, виделе Најважно ни фалеше ваква македонска група