Хив и хепатит можеш во зелезничар, без упат за 300 мкд. А мене ме интересира, зашто видов и др членки пишале...дали за во фонд треба спремокултура? каде пишува дека треба? Не е фер ако дополнително бараат раб кои не ги навеле во правилниците само за да губиме време
Kade se naoga zeleznicar i dali za dvajcata e tolku ili za eden Jas ke pravam ivf na spontan ciklus na privatno
Кај полициска станица Беко се наоѓа. За еден е 300, се носи лична карта, сабајле мислам до кај 9:30 земаат крв и резултати имаш за два часа. Нека потврди некоја дека проверувала таму сега брзо бидејќи имаа пишувано дека немало за нешто реагенси.
A, maticnata dokolku mi dade upat utre za hiv i za ,hepatit b i c dali moze vednas da se zavrsi rabota ili e so termin zakazuvanje i za spermokultura prasuvam so upat
Со упат може веднаш да те боцнат, резултат следниот ден... Барем така е во Струмица. Спермокултура не сме правеле на државно, не знам како оди. Ние правевме во Систина за претходното инвитро, резултатот мислам дека беше готов за два дена, не ме фаќај на збор.
Ne ti trebe upat taka poveke ke se motkas ke gubis vreme direkno sabajle so soprugot vo zeleznicar dadete krv i za 1_2saati gotov ti e rezultatot a za spermokultura nese zakazuva upat soprugot ke si zeme od opst maticen i materijalot ke si go odnese ako ste od skopje moze vo prolece ambulanta 150denari e
Сличен случај имав со пролактинот и матичниот гинеколог. Испадна дека многу високи дози Бромергон ми даваше за кратко време, па после пак беше хаос одма кога ќе прекинев. За константно покачен пролактин побарај упат за интернист. Тој ќе ти даде да направиш магнет на глава, да се види дали има микроаденом на хипофиза. Ако има, ќе треба нон-стоп да си земаш терапија. Барем кај мене беше таков случајот. Другите хормони како ти се? Мене пролактинот ми ги испоремети сите останати. Кога го средив, се средија и ТСХ, ФСХ и ЛХ. Ама цело време земам Бромергон, без прекини.
Фала на информацијата. Значи ако од вкупната цена 73800д се одземе цената за трансфер 12300д се добива дека пункција + ICSI e 61500д (1000еур). Да, Плодност е убедливо најскапо ако го истераш ивф-то до крај. Ама и за оној случај што го опиша ти, а е многу чест при спонтани циклуси, да извадат ј.к, да ја оплодат и да не развива понатаму до квалитетен ембрион треба во Њу Борн да платиш 1000еур. Јас мислев Плодност е најскапо околу 600еур, ама ова е веќе претерано. Огромна разлика во цени, огромна. За Органџиски не најдов информација точно колку е ивф на спонтан, ако знае некој нека сподели. Ова е ново нешто, имаш скоро правено ивф на спонтан циклус таму? Еве уште еднаш ќе ги пишам цените за ИВФ на спонтан циклус, обновени: Систина – пункција + ICSI 19500д (320еур) +трансфер 43500д (700еур) = 63000д (1020еур) Њу Борн – пункција + ICSI 61500д (1000еур) + трансфер 12300д (200еур) = 73800д (1200еур) Плодност – пункција + ICSI 36000д (580еур) + трансфер 67650д (1100еур) = 103650д (1680еур) Ремедика – пункција + ICSI + трансфер = околу 66000 - 67000д (1100еур)
Другарки,клексан во постапка се дава според хемостазата така? Јас сум хомозигот на мтхфр ама резултатите ми се супер,мора да примам клексани што мислите? Јани ми рече дека не треба,а Трајковски мисли да примам...
Мила и јас сум хомозигот на мтхфр и др Лазаревски ми даде да примам клексани кога почнав со боцкање, пред пункција два три фена ми ги исклучи и еве сега во четврток правам трансфер пак ми ги даде дс ги примам и ми рече здравје ако има бременост до трети месец ќе примам клексани
I Jas ja imam istata mutacija plus na PAI za rizik od koagulacija/tromboza taka Da kleksani ke pocnam 3 nedeli pred transfer I Ako e uspesno do 12 nedela obavezno, taka odluci IVF specijalistot a I mojot ginekolog isto mi preporaca obavezno kleksan
Мислам по хемостаза и протромбинско време... и јас сум хомозигот и ќе примам уште пред трансфер 2до3недели... бидејки и димерите ми се 899 и времето... консултирај се повторно со докторот може фраксипарини обично даваат во постапка а и клексани ако има предиспозиции...