Боже боже како ти се погодија се неинформирани. На сајтот на фондот си има апсолутни фактори и бројка за спермограм со која одма даваат. А за замрзнувањето може со вадење оперативно со тесе/биопсија или со оставање примерок (маж ми одеше повеќе пати за да има демек повеќе). Сепак најдобро е на денот на пункцијата во свеж примерок да има мотилни затоа што замрзнатите може да не преживеат. Исто може и јк да замрзнеш. Јас на пример имам 12 јк замрзнати за сега без стимулации и без нов ваучер да си терам
Od mene imaatt cista desetka,pocnuvajki od strucnosta znaci prvo ti ja razgleduvaat cela dokumentacija,razgovarate vo vrska so toa,sestrite epten fini,imaa dva doktori,dr Vanco i dr Stojan,od mene se naj,bez turjanici i cekanje,se po red onaka kako sto dolikuva na edna privatna bolnica
Vi blagodaram mnogu na odgovorite. Sakav vase mislenje za dr. Organdziski zatoa sto ne go spomnuvaat mnogu po forumite. I dali znae nekoj kolkava e uspesnosta na ivf vo ovaa klinika?
Maticen mlec vo kapsuli zemav od Medex od slovenskite vo Zegin gi kupiv....40 kapsuli okolu 300 i nesto denari bea mislam i plus si kupiv togas Magnezium od Natural Wealth 100 tableti za okolu 400 den. isto od Zegin....
Dobro utro feminki, ajde neka ovaa nedela ni bide ispolneta so radosni vesti, pozitivni odgovori od fond i dve crticki ima li nekoja okolu 23ti septemvri sto gi pratila dokumentite?
Dobro utro Nataske,ubav den na site,iskreno mislam deka utre ili Cetvrtok ke ti go razgledat baranjeto,javi se utre nakaj 12h i vidi so ke ti kazat. Vo vrska so procentite na uspesnost ne se zamaram,ako edna bolnica ima poveke pacienti normalno e deka ke ima i pogolem procent na uspesni in vitra i obratno,normalno mnogu e biten faktor doktorot,bitni se i pacientite,no najbitno e Gospod da ne smiliva,kockite da se poklopat kako sto treba.
Daj boze @MADO , mnogu mi e bitno pred 15ti oktomvri da go dobijam odgovorot, se razbira pozitiven sun:
фала ти мила, магнезиум го имам и јас истиот само ова сакав да земам, по една дневно се пие капсула од млечот? Дали се овие на сликата, зашто гледам тука пишува 30 капсули..
Da, jas staviv i 4D ovoj pat bidejki minatata godina koga gi prakav mi pobaraa nadopolnuvanje so 4D dokumentacija. Otkako im prativ tie mi go dadoa vaucerot, nemase problem, no sega sakav da gi izbegnam tie 2 nedeli odolgovlekuvanje ako e mozno. Iako, mislam deka ako resile od prva da ne dadat pozitiven odgovor, sekako ke si najdat nesto racka za sto drugo da ti pobaraat. Da se nadevame deka ne sum vo pravo i deka so lesno ke si stigneme do pozitiven odgovor.
Jas,bidejki mi e prv pat ne znaev deka treba da podnesam 4d,e zdravje sega sto e,toa e,cekame tolku mnogu godini ako me vratat dve nedeli ke gi iscekam pa sto saka neka e.Sepak koga ke se vidat dvete crtki,i koga bi ja slusnale prvata srceva reakcija e togas nisto nema da mi bide bitno.
A zosto ne probas med,od onj sto e so se,mislam deka se razbirame sto sakam da kazam.Mislam deka toa ti e mnogu podobro i pozdravo
Daj boze da ne te gnjavat, no ako treba nesto da se istrpi, kamo sreka da e samo toa, da pocekame plus dve nedeli. Drugoto se neka neka bide so lesno i kako sto treba, da si gi slusnime srcata na nasite najmili Jas taka vo mnozina si zboruvam...zasto mojata potsves i sestoto culo mi se ubedeni deka ke bidat dve
Da tie se mila, samo na mojata pakovka pisuva deka se 40 kapsuli... Moze ovie so 30 da se poevtini , no sepak tie se...Vidi pozadi pisuva deka se proziveduvaat vo Ljubljana i pijam po edna kapsula dnevno....
Е и сакав да ви напоменам драги мои феминки...Во саботата кога бев кај докторот и нормално побара да ги види хормоните пред да ми направи шема, а воедно побара да го види и ФСХ хормонот, пошто одамна рече не го имаме исконтролирано.... На заедничко изненадување ФСХ си беше 8.3.... зачудувачки.....Значи овие смоквиве очигледно чуда прават... Крај на август и цел септември си јадев исклучиво зрели смокви , измиени само и лапни голтни.... Е сега дали е од смоквите, дали од нешто друго ФСХ-то беше одлично.... Од 12.7, еве веќе со месеци седи на 8.3.....
Ima be luge koi tegla med ja prodavaat okolu 2000 denari,a toa ti e za poveke od dva meseca mislam,a se jade samo edna lazicka nautro