Другарици да се пријавам јас денес поднесов папири во ФЗО. И сега стандардното прашање кога да се јавам. За 2 недели?
Обично нареден ден ги даваат. Освен ако не одиш саб/нед па да ги дадат во вторник. Петок ако отидеш тогаш у пон имаш резз
Imase eden slucaj na nepravilno intubiranje na pacientka koja zavrsi neubavo.Pa se mislam dali mozam da smetam na niv za cuvanje na embrioni i kolku cini.
Znam vo pravo si,i jas se mislam,ama barem da mi gi cuvaat za poniska suma,a 17.500 nekako mnogu mi e....Da bea 10.000 nekako ide,ama vaka....
Девојки дали со дг од хсг сактосалпинкс на едниот јајцевод можам да добијам ваучер за ивф или ќе морам претходно да правам инсеминации?
45.000 денари е во ремедика за 5 години. Еднократно плаќаш. Нема други трошоци на годишно ниво. Вигантол капки по 6 (според мојот резултат)
Devojki mene celo telo pocna da me cesa eve cetvrti den a posebno glava kako da mi gori....dali ima sansi da e e od folnata bidejki po transfuziolog treba 1×1 od 0.4 a od ginekilog 2×1 od 1000...jas piev 2×1od 0.4 pa 2×2 od 0.4...nekoj so vakvo iskustvo.
Што знам од фолната дали може да е . Прв пат пиеш фолна? Дозата и Не ти е баш голема да речиш од тоа е. Чешање по цело тело , без некои црвенила и отоци може да биде на нервна база. Ама ако чешањето е неподносливо обрати се кај докторот. Може да ти бараат лапараскопија. Може и да ти бараат и бар една иуи ( на една жена и бараа) Ама па ти поднеси си па ќе видиш за што ќе те вратат
Девојки не најдов пост претходно за ова но утрово слушав здружение за инвитро што има дека њуборн клиниката прва одговорила на нивниот повик дека ќе давале попуст 20% мислам не ме држете за збор. Ако некоја девојка оди да си праша сепак на толку пари богами важен е секој попуст.