Јас не би ја боцнала останатата половинка, 4 дена поминале. Аптеки работат до 21ч. тркни со такси и земи 1 ампула.
Ја боцнав веќе Убаво беше затворена со игла и капаче. Ќе го прашам утре др , ако Не ќе се боцнам пак со нова.
Не верувам дека штета би имало, незнам од кога е отворена дали составот е ист или се распаѓа, од 250 ти 125мг ставаш, прашај утре за сигурно. Јас кога прашував, објаснување не добив, само ми рекоа да ја фрлам остатокот и со нова да се боцкам.
Мене докторот ми рече на 4 или 5 дена да примам по 100 мг . Јас на 4 одлучив Ќе си го прашам утре за секој случај. И така и така , депото има 7 дена дејство , така? Или грешам
Да, така знам и јас, 7 дена Пролутекс ставаш секој ден плус или? Ми ги прекинаа мене депото, а ги ставав на секои 3 дена по половина.
Не користам овој пат пролутекс. Пијам дабростон, утрогестан 3*1 и депово. Последниот пат имав сериозна алергија од пролутексот, па докторот сакаше да Не ризикуваме овој пат со него
Прогестерон депо е маслен раствор, а пластиката пропушта кислород и го оксидира и најдобро е и да се дава во стаклен шприц. Земајќи во предвид дека сега се користат пластични, препораката е дека мора да се искористи одма по полнењето на шприцот.
Devojki ja so mikroginon zavrsuvam vo sabota...e sega za vcera (sabota)jas sum go ispila toa poslednoto.....kako da prodolzam i dali ima nekakva vrska sto sum zgresila....dali da prodolzam so nedela a toa od vcera da go ostavam za subota ili....
Единствено што ќе добиеш се 2цртки За тоа стискаме палци Пс.малку од топик најефикасни вагиналетки за кандида? (Почнав да осекам чешање од вчера на антибиптик сум од понеделникот пијам б комплекс али заборавив пробиотик а за амоксиклавов слаби изгледа ми се б ком....)
Отвори на тема кандида на форумов има многу ефикасни совети. Јас не сум ја имала ама се зачитав таму пред некое време.
Ма и јас кога земам амоксиклав со пробиотик немам но сега реков ај имам б комплекс и тоа е добро па така се зезнав немам исцедок нишш само некое чешкање безвезе... срга ќе ја пробуричкам темата... Фала ти
Цела бременост ја поминав со кандида. Исцедок и чешање у велико. Ми беше срам пред луѓе, имав многу чешање... Од вагиналетите Микорил ми беше подобро, исчезнуваше чешањето и секретот тогаш за тогаш. Имав пробано и полигинакс ама јок. Откако се породив да не се подречам ми се нема појавено.