Хистероскопија е дијагностичка и тераписка процедура со која со помош на ендоскоп се гледа внатрешноста на матката. Може да се изведе со општа, спинална или локална анестезија. Се влегува со ендоскоп преку вагината, грлото на матката се до телото на матката каде што се разгледува нејзината внатрешност. Ендоскопотили во случајот хистероендоскоп е како еластична цевка која на врвот има камерче кое ја регистрира внатрешноста на матката под одредено зголемување. Значи со оваа постапка ќе се разгледа матката, ќе се забележат промени ако има, доколку има ке се санираат на лице место додека се врши процедурата не е ништо страшно најчесто се прави кога има преграда, полипи или миоми и др.. ..
Hmmm jas imam praveno site analizi d4, hsg, I se drugo nemam nisto od tie diagnozi sto gi spomna, tie od fond neznaat sto da baraat samo da gi udovlekuvaat rabotite a i spermogram barale a pred mesec dena praevme,
Јаа правев во Ремедика со отстранување преграда и полип, платив 26.000 пред година ипол. Ако нема интервенција многу поевтино е.
Незнам зошто ти побарале дане имаш некој резултат од специјалист што пишува потребно е хистероскопија па потоа инвитро а за цена во систина околу 1500 евра лапаро и хистеро заедно ..
Јас правев кај Органџински пред месец дена... бидејќи немаше интервенција платив 17.000 денари, доколку имаше интервенција ќе платев 24.000 денари.
Ne nemam se mi e uredno I hcg I d4 I drugi analizi sto sum pravela, zatoa se pocudiv zasto baraat Ne nemam nikakov mislenje nitu baral nekoj se mi e uredno, pravec hcg, I 4d,i drugi analizi, neznam zasto baraat, ccccc
https://inovativnost.mk/2020/02/22/иван-аџи-крстев-ја-креираше-ембри-апл/ Како оди технологијата напред има и нови иновации поврзани со ин-витро фертилизација.Интересно, се надевам ќе ни помогне
E sega jas nemam dijagnoza za da interveniraat samo od fond baraat, dali poevtino ke me cini I kako ke bide postapka, pak hiruski zafat?
Мила многу ми е жал што мора да поминуваш низ ова, во Њу Борн ми рекоа дека без интервенција е 21 000 ден, ама немам информација ако се прави интервенција колку би чинело.Кое ин-витро ти е по ред?
Во Њу Борн прават хистеро? Прв пат слушам, или многу работи се смениле за неколку месеци. Браво ако почнале. Трајковски е одличен за тоа. Во Ремедика? Знаеш дека баш јас кога правев правеше и друга членка не се сеќавам која исто и на неа преграда и полипи и кажа некоја цена слична на твојава.... Којзнае што прават веќе, како ќе им текне така изгледа, значи јас и добро сум прошла.
Да мила прават, Трајковски ја прави и таа цена ми ја кажаа.Во ценовникот мислам дека нема истакнато ама на информации сигурно ќе кажат
Да да,исто и јас како тебе. До мене имаше исто една девојка,и иде пресметката 20 и нешто илјади. Јас се израдував,пошо нели споделуваме кој што прави додека дремевме на интензивна ууу викам ефтино Кога сестрата ми ја носи мене и што да видам Дупло. Искрено и јас незнам што работат. Сега за пункција платив 38000. Изгледа таква ми е ѕвездата