Од моето скромно познавање на оваа тема мислам дека не си направила карастрофална грешка, т.е не би требало ова да му наштети на процесот. Ама сепак кажи му денес на докторот и нека ти одреди како да продолжиш. До каде си стигната? Кој ден ти е од циклус? Без паника
Фала ти најмногу, многу ми значи оваа помош. Сфатив дека антибиотикот не секогаш помага, посебно кога станува збор за вакви досадни бактерии. Ќе го направам уште денес, се надевам ќе има резултат и кај мене. Многу многу ти благодарам Да, да, имам останато од претходниот пат, ќе почнам пак со него. Фала мила. Многу ми е жал што си поминала низ еден таков болен период.Знам дека стресот е причина број еден за се што се случува ама и најтешката причина што можеме да ја елиминираме.Дури мислам сите ние сме под еден хроничен стрес цело време што дури и не сме свесни за тоа.Се навикнуваме толку многу на него, што ни е дел од секојдневието.Јас не сум имала никаков проблем претходо се додека не почнав со процесот на лечење на неплодност.И само што мислев дека веднаш ќе почнам со второто инвитро, пак проблеми.Фала ти најмногу за споделеното искуство, ќе пробам и јас со се што ми напиша, па се надевам дека ќе ја решам, а за стресот ќе се обидам колку можам барем да го редуцирам.Тоа е што е, никој што не поминал низ ова, не е ни свесен под каков стрес сме.
Jas vo 19.30 taka pocnav isto pod agol od 45 i gi cuvav vo frizider toa mi napomenaa,inako 10 dena po cela posle uste 10 po pola so ostanatite inekcii.Srekno
Не би требало да е проблем што си примала малку помала доза. Ама сепак нека ти каже денес докторот со која доза да продолжиш
Covekov treba da ja casti @monka_bonbonka i jas go zedov brojot poracav nekoj komplet za neplodnost, da se zanimavam do naredno ivf covekov ne e samo trevar, mozam da recam deka dosto dobro ja poznava problematikava nasa, zatoa go preporacav uste na 3_4 devojki.
ХахХХХХаааа процент треба да ми дава И јас го земав по препорака на другарка, ме молеше 3 месеци да го нарачам..некако не верував ама сама се уверив пошто јас а поготово муж ми само од чајот виде аир. Со антибиотиците бактериите се вртеа во круг. Маж ми имаше 3 бактерии во исто време, јас 2 фала богу после година дена малтретирање, се спасивме. Дечкиии ајдеее треба едно освежување на темава со 2 цртки чекааааам
Devojcinja, komisijava vo Fond kolku pati mesecno se sostanuva za vaucerive nasi? Vcera se javiv mi rekoa naredna sreda mojot predmet kje go razgleduvale, a na 11.02 podnesov. Ne e dolgo toa, ili standardno tolku se ceka?
Девојки ембриончето пораснало до одличен бластоцит Во ред е се,го замрзнуваме до нареден циклус. Е,сега, 44000 ден е замрзнување,за едно. Многу бре жени Мислам да не се сфатам погрешно,јас тие пари сум ги решила и ќе ги дадам ама цениве вауууу.
Во ремедика беше ти? Толку е да. Мене требаше едно да ми вратат во стимулираниот циклус, но кога на крај останаа 2 од 10 др ми рече двете ги враќаме, нема едно да замрзнуваш за 45.000...Ама не планиравме дека двете ќе се фатат и баш спомна тогаш треба цената да зависи од бројот на ембрионите, ама останало на муабет очигледно. Тоа, Крис шта се мора мора се.
Абре далеку сум јас за тест. Тек недела треба. Не ми правете притисок Таман ќе заборавам, ќе ме потсети вака некој Јас се понашам како да не сум правила иуи
Ооо не знам како се состануваат. Ама 3 недели мислам дека е многу. Баш и јас пред некое време прашував...мора да има некаков правилник, закон по кој работат...
Ме примате во друштво? Поднесов документи за ваучер оваа недела, се надевам дека нема да ме вратат. Сега си чекам. Поднесов без инсеминации, бидејќи ХСГ покажа непроодни канали. Со лапароскопија се виде дека проблемот е ендометриоза, проширена на абдоменален ѕид од едната страна. Другиот канал успеа да го ослободи, па 6 месеци ми даде фора за природно. На последниот преглед - еднометриома на добриот јајник, па ми рече да поднесам документи, немам шанси ни со инсеминација. Сега ќе видиме дали ќе ме вратат, се надевам дека не. Се гледа дека едвај чекам да се боцкам, не?