Пред два дена, понеделник. Абе... ова е само почеток на чекањето. Сега гледам дека сум напишала минатата недела во претходното мислење. Е толку долги ми беа два дена. Со среќа и тебе
Девојки, во петок имам закажано кај др. Зоран Илиевски, прв пат за лапароскопија и хистероскопија, па ме интересира дали прави преглед и каков(само матка и јајници или и ехо на гради). Од документи да носам се(испитувањата за ваучер што го правев, претходни операции и интервенции и хсг.. )? Исто имам закажано за крв за амх и за генетски за тромбофолија. Дали треба на гладно да се зема крв или нема врска тоа, дека закажаното ми е во 12часот. Ви благодарам.
Мене докторот ми правеше само ехо преглед на матка и јајници. Од документи, носи си се што имаш испитувано до сега и документи од интервенции што имаш правено. За испитување на амх и тромбофилија не е потребно да си гладна, јади си слободно.
Воопшто не ми е 'мило' што те читам во темава. Нема да ти посакам добредојде , ами побрзо да се мафниш од овде и да не се заседнуваш како мене Гуд лак женска
Ехо на гради не прават. Ама после прегледот најверојатно ќе те прати на преглед кај анестезиолог кој пак освен испитувањата кои наведе дека ги имаш ќе ти бара и ренген на бели дробови. Без ова анестезиологот нема да ти даде амин за да те стават на листа за чекање.
Мене лани ова време после еден месец ми одобрија ваучер. Не е невообичаено и подолго да трае. Штом ти рекле дека наредната среда ќе ги разгледуваат документите, побрзо нема да ги фатат ако им ѕвониш. Почекај и јави им се во среда околу 14-15 часот, би требало да имаат одговор за да ти кажат на телефон. @LivingGlam Ти посакувам да одобрат без проблем и што побрзо да успееш
Ти благодарам Бубче. Ренген на бели дробови немам правено, а и тешко дека ќе можам за толку кратко време да направам. Најверојатно ќе треба да им ја носам снимката друг ден.
Секако дека те примаме, само гледај да не се задржиш многу Јас пред четири години исто имав ендометриома на едниот јајник, лапараскопски ја извадив и среќа што се немаше проширено.После си ги направив четирите инсеминации и аплицирав за ваучер.Но во тоа што читав на страната на ФЗО, ендометриозата ја третираат како апсолутна пречка и можат веднаш да ти одобрат ваучер без инсеминации.Со твојата дијагноза мислам дека нема да имаш проблем за ваучер и дека нема да ти бараат инсеминации.Со среќа и те чекаме да не известиш за ваучерот. Јас колку што знам се состануваат секоја недела. Не е многу, најрано што може да ти одговрат е две недели (иако мислам дека таквите случаи се ретки). Мене ми одобрија после три недели и некој ден.Гледај да ги бараш на телефон и штом ќе ти кажат дека е одобрен да си го земеш истиот ден, да не чекаш да го праќаат по пошта.(се разбира ако си од Ск).Јас го пратив маж ми следниот ден да го земе и баш ги начекал кога ја спремале поштата Си го земав порано два три дена, а баш тогаш ми значеа тие денови за да почнам.
Од 21.1 добив одговор на 11.2 за дополнителни документи, ги поднесов ма 12.2 директно таму, и уште чекам. Кога бев да прашам, рекоа имало многу гужва.
Дали знаете дали може да се превземат замрзнати јајаце клетки од една во друга болница.Пријателка има замрзнато во ремедика дали може да се превземат во систина и како оди процедурата?
Дали на некоја и се случило при боцкање со супрефакт да има кафен исцедок.... Рано ми да добијам треба дури во понеделник
Izgleda naredna nedela i moite i tvoite dokumenti kje gi razgleduvaat. So lesno i pozitivno da ni odgovorat daj boze
Kje si otidam tamu vo sreda znaci, od Sk sum da. Da si go zemam da ne go pustat po posta, pa da cekam dopolnitelno. A pocnav so Mikroginon...
Мене првиот пат Илиевски ми изнапиша на лист ред испитувања плус ренгенот што треба да се направат за интервенцијата и потоа со сите документи да дојдам пак некој петок без закажување да ми земат крв и да поминам анестезиолот, па тек после прв ден од нареден циклус ме ставија на листа.
Lele ve MOLAM kazete mi ako vi odobrat Ili ako vi stigne e-meil I jas na 11.2 podnesov I mnogu sum nestrpliva I se plasam