Можеш и порано ако ти е мисла, мене на 12ти ден ми бараа бета и тест со урина. Се јави ли во болницата каде е правено инвитрото?
Не сум се јавила,ќе почекам да видам дали ќе се повтори,не сакам да кревам паника и непотребно да се потресувам.
Еве и кај мене,13 ден, и веќе си протече црвено а до вчера беше кафеавкасто. Изгубив надеж. За утре секако планирав да правам тест.
Zdravo zenski da prasam dokumentite gi mam podneseno vo fond no Sega mi pobaraa dopolnitelno analizi, otkako ke go odnesam posle kolku vreme ke done sat resenie za vaucer?
Ти имаше трансфер со бластомер , нели? На 13-ти ден и те како ќе се види дали има бременост. Јас да сум на твое место би направила тест, бидејќи велиш дека се појавила бледа крв. Можеби ќе ти зголемат прогестеронска подршка ако има бременост. Со среќа
Да се пријавам почнувам со декапептил (и во мегувреме метил фолат аспирин д3) а и со клексани ќе видиме изгледа уште пред циклус поради д.димерите...
Здраво.. Јас сум во ремедика кај Димитров..правев инвитро преку фонд, нс трансфер вративме едно, не беше успешно инвитрото, ми останаа 4 замрзнати ембриони на 5 ден.. за вториот трансфер со замрзнати исто едно вративме овој пат успешно беше, но за жал 9+4 недела мисед абортус, на ехо ми кажаа дека не бил добар плодот.. нервози.. ги направив на трансфузиологија инимунологија испитувањата се испадна во ред, само хетерозиготна мутација треба митлирана фолна да пијам.. незнам зошто се случи тој мисед аборт сега се спремам за нов трансфер со замрзнати
Druski, bev denes vo Plodnost, mu spomnav za donirani i mi rece NIkako, dur vadis bar po edna jk nema donirani. Se dogovorivme za ivf na spontan ciklus bar poevtino e mi rece a i da ne primas hormoni dzabe koga po edna jk vadis i so stimulacii. Mene mi lici na gubenje vreme ama nema drugo care. E sega tie sto ste pravele na spontan bas se e spontano, i oploduvanje i se? Zaboraviv da prasam dali cenata e so iksi, ama valjda moze da se doplati