И јас ставав 2х2 после пункција,но немав кафено се до пред некој ден и еве денес ми почна циклус. Кај тебе може е нешто друго.
Lele aman be, 1100 e transfer, nikako da razveram zosto e tolku poskap transferot od punkcijaEve i mm veli taka rekol, jas ne sum bas stabilna
Толку е во Плодност?? Јас во Ремедика платив 39000 пункција со анестезија ( иначе ми извадија една јајце клетка ). 44000 за замрзнување и околу 30000 ден за стимулациите.
Pozdrav zenski, deneska pravev histeroskopija, Sega imam malku krvarenje, dali e normalno toa, da mi kazete od iskustvo ve molam, pozz
На спонтан циклус правеше или по краток протокол одевте? Колку ќе те чини трансферот? Инаку, замрзнување на ембриони во Плодност е 28000ден, многу се разликуваат цениве од една до друга болница.
Во ремедика 35200 е пункција плус икси и 36 саати пред пункција даваат хореимон инекција тоа е исто како прегнил и е 800 денари ако нема јајце клетки со се анестезија е околу 16500, само е многу битно колкаво ти е амх хормонот и колку се квалитетни јајце клетките, јас имав негативно искуство платив 36000 и до 3 ден убаво се развиваше ембрионот но до бластоциста не стигна
Na spontan ciklus mene mi rece 1000 evra zaedno punkcija oploduvanje i transfer, i mm go potvrdi istoto ( ne sum se izrazila dobro vo prethodniot post) Ama eve Hole veli samo transfer e tolku. Dali mi dade popust kako na redovni pacienti ili sto e rabotata ne znam
Најубаво да си го прашате повторно за секој случај. И мене ми даде попуст за лапаро-хистеро. Кога прашав пак за цена се сеќаваше, па ми ја кажа истата. А може и да било недоразбирање. Зашто мене тогаш баш ми нагласи дека е попуст. Во секој случај барем ќе разјасните. Сестрите не знаат, мене ми рече како што сте се договориле со докторот, така.
Aj sto ima razlika ama i najniskata cena e pak previsoka za nas. Ne se pecalat taka lesno 5000 evra pa ni 1000.
Da da sekako ke preprasam pak, za mesec dva planiram da pojdam. Jako bese vcera, a da ispitam insulin, abe insulin ispituvaat so pcos so ke ti e tebe ama ako sakas ispituvaj. A da napravam laparo histero , abe od kaj ti se informaciive, od forum, a da ti ja ostavam bolnicava sama ivf da si prajs? ostaj ja i Sotir ostaj mi go ova poslednovo samo na mm mu go rekov koga izlegovme
Фала на информацијата, кога барав цени за ивф на спонтан циклус не можев да најдам за Ремедика, една членка сподели дека е отприлика 66-67000ден вкупно. Кога правеше ти и да не знаеш колку е трансферот? И јас ќе ти речам исто како и @LivingGlam, ако одлучиш да правиш прашај си пак за цена, нека ти потврди. Да не не сте се разбрале убаво. Овие цени не се мои цени, официјални се, стојат во ценовникот и истите ги имам плаќано. Ако ти испадне поевтино убаво за тебе. Ај те молам сподели ако добиеш ново инфо. А дека е многу, многу е.
Ивф спонтан циклус 35200, хориомон 800, хормони испитување 2600. Тоа платив на ден на пункцијата. Да,го замрзнавме. Меѓутоа уште еднаш ќе го поминувам истиот пат за барем уште една јк,со што ми рекоа овој пат пункцијата околу 12000,а за замрзнување не плаќам,тоа е еднократно.
Ama i na cenovnikot pisuva "ivf-icsi na spontan ciklus 67650 den. Jas mislam deka toa e cena za se vkupno, bez terapija sekako.
Јас само споделив како сум плаќала, последниот пат пред 4-5 месеци. Посебно пункција, а тоа што го цитираш од ценовникот го наплаќаат на ден на трансфер. Ги чувам фискалните сметки, сега ги гледав. Претпоставувам дека тоа што ембрионот го чуваат во ембриоскоп, а тоа чини 450еур, го наплаќаат на ден на трансфер и затоа доаѓа толку. Мислев не ми го наплаќаат, ама најверојатно затоа на крајот толку испаѓа цената. Или можеби ги имаат сменето цените од Нова Година наваму, не знам, убаво ако ги усогласиле цените со другиве болници. Сепак ти имаш најнова информација, сподели како ќе поминеш и дали е таа цената што сега се плаќа. Со среќа!
Јас кога бев на трансвер имаше со мене женичка што правеше трансвер со замрзнати и и наплатија24000. Ова се однесува на Ремедика