@Luni @IVA B со лесно нека врви постапката и да вроди со плод и кај двете @Bubce38 мила пробав да ти пишам во лична порака ама не можам да пратам, сакам да те прашам нешто
Знам дека на сите ви звучи чудно ова моево.. Но недела е ден кој има големо значење за мене. Ден кога 'мора да сум прибрана'. Па затоа одлучив да не го зачинувам нит со солзи нит со евентуална радост. Фала на сите што ме мислите Како на филм ова моево
Не измачи сите чекајки Не дека не те мислам, само не сакав да те прашувам. Чувствувам дека во понеделник ќе ја имаме најубавата вест овде, односно 100% сум сигурна
Јас клексани примав цела бременост и уште 3 недели по породувањето. Пробав многу начини, најбезболно и без модрици ми беше кога на местото кај што планирам да се боцнам (раце или нозе) 15-20 секунди држев мраз, после штипнување, ама не силно, повеќе личи на тегнење на кожата нагоре, убод косо под агол од 30 до 45 степени, и при вбризгување полека се отпушта кожата, при вадење на иглата допир нежен со памукче и алкохол за да не оди кожата нагоре, и после пак мраз, 5секунди и толку. Местото на убод не смее да се трие после инекцијата. Модрици, да имав на почетокот. Јас го вадев воздухот пред да вбризгам. Тие клексани без федерче помалку ме болеа.
@Bubce38 Едвај чекам понеделник, да ставиш слика од жар црвени линии. Само refresh правам, да ми стигне нотофикација дека си прикачила сликичка
Ako imam punkcija vo sreda, dali transfer ke imam vo petok, dali new born raboti vo sabota ako se prodolzi...
Многу е рано за во петок. Денот на пункција не се брои, од следниот ден се бројат деновите на оплодување. Обично трансфер се прави на трети или на петти ден, а тебе петок ќе ти биде втори. Во Њуброн така го прават трансферот.Да, во сабота работи Њуборн.
Другарки само да ве поздравам. Денешниот ден за мене има посебно значење Лани на овој ден го правев тестот на кој ги имаше двете цртички а сега имамо бебуле дома. Тестот сеуште си го чувам Ви посакувам многу среќа на тие кои сте во постапка и кои се спремате. Ви благодарам многу на поддршката која ми ја давате кога мислев дека се е готово
Veruvam deka pravat transfer i porano.sigurno taka procenile embriologot i doktorot deka e najdobro.srekno.
Можеби некоја споделила но ај да си прашам можно ли е да ми доцни поради што бицкам декапептил ? Бидејки немам некој симптом за доагање а се чека вештерката за од 2ден стимулации ...
И мене ми се случи исто, 7 дена ми доцнеше додека боцкав декапептил и чекав да добијам за да почнам стимулации, ама докторот ми рече дека не е од него. Еден месец пред да почнам со декапептил почнав да пијам Еутирокс, и имав водена циста, докторот рече поради нешто од тоа ми доцни..