Devojki vie koi ste kaj Ivanovski dali mu imate pisuvano na viber i dali vi ima odgovoreno....denes mi e 7 den od poslednoto apce mikroginon a ciklus seuste nemam dali e normalno...me zagrizuva a i ovoj mesec pravev skrecing mozebi ima nekoja vrska ....nekoj da mi spodeli sovet
Zdravo devojki jas sum nova na forumovdosega imav 3 IVF dve vo sistina 1 vo plodnost za zal site ne uspesni posledniot pat vo Plodnost jajce kletkite neprvilno se oplodija i nemav ni transfer Sega pocnuvam nova postapka vo Remedika kaj dr Petanovski inaku problemot kaj nas e losiot spermogram ovaa postapka ke ja pravime so zamrznati spermatozoidi i moite policisticni jajnici koi sega se pod kontola i hipotiroidna rabota se na kupce HAOS ve molam pisete mi iskustva so Dr Petanovski na ovie pregled kolku sto bev mi se vide pozitiven
Девојки, да прашам, дали некоја сега скоро испитувала АМХ на државно? Дали има реагенси? Мислам дека пред некое време пишаа на темава дека нема реагенси, па ако некоја одела скоро ве молам нека сподели. Од ФЗО ми бараат АМХ, а тоа значи нема втор ваучер за мене. Односно, можеби ќе добијам ваучер за со донирани ј.к заради низок АМХ, а за тоа сеуште не сум спремна. Претпоставував дека ќе побараат АМХ, хормоните што ги поднесов беа: ФСХ 6,7, никогаш толку низок; ама естрадиолот покачен, 80. Додуша минатиот пат со естрадиол 90 ми дадоа ваучер. Антрални фоликули 5. Плус со тежок машки фактор, 3% сперматозоиди со нормална морфологија. Најверојатно за естрадиолот се фатија, не знам. А и можеби дека минатиот ваучер го искористив за спонтан циклус, терапијата не ја искористив, па затоа не ми даваат нов, го оштетив ФЗО. Или можеби заради годините. На моменти многу ми дотежнува. Би сакала да имаме повеќе опции. Ако сметаат дека хормонската терапија нема да даде резултати и само ќе ни наштети, нека даваат ваучер за спонтан циклус, ако не стасаш до трансфер нека им ја плаќаат само пункцијата на клиникиве. Нека рефундираат цела терапија после трансфер. Нека дадат повеќе ваучери за прво дете. Нека ваучерот за донирани ј.к го покрива и купувањето на ј.к, да не мора да земеш кредит од најмалку 5000еур за воопшто да го искористиш ваучерот. Нека ни дадат повеќе шанси во било каков облик нас што се бориме за прво детенце. Многу опции има државава да покаже дека навистина сака да го зголеми наталитетот. Вака, неизбежно е чувството дека имаш помалку право на сопствен пород.
Јас испитував АМХ пред неполн месец со упат од матичен гинеколог на ГАК, 250 ден. Со среќа во постапката
Ти благодарам, многу ми значи информацијава да не ми биде џабе одењето. Скоро 20 000ден дадени за прибирање документи, барем ова да се испита на државно. Со среќа и тебе
Bi te preporacall kaj t.gurzanova ili a.trajkovski NewBorn idi na konsulltacia kaj niv edni od najdobrite vo makedonia
Мила јас проверив минатата недела, ќе земеш упат од матичен гинеколог за ГАК до амбиланта за асистирана репридукција, има термини за таму, кога ќе отидеш таму ќе ти дадат упат до Клиничка Биохемија и истиот момент кога ќе отидеш таму ќе ти земат крв.Ќе платиш 250 денари и инаш резултти за ден-два! Јас бев таму во 12ч според терминот што ми беше. Нема потреба од фрлање на пари кога има на државно. Со лесно мила и да ти одобрат што побрзо ваучер па да со ги наполниш рацете со бебушче!
На ГАК те боцнаа? Или на клиничка биохемија? Мене па матичната ми рече не можам за тој хормон да дадам упат, мора клинички доктор да ти даде упат.
Kolku sto se sekavam clenkite sto ispitivaa zemaa upat za vo ambulanta za asistirana reprodukcija od tamu im davaa za amh da se bocnat...
АМХ јас проверив во септември, со упат за асистирана репродукција, соба бр.29 мислам дека беше. Они ми дадоа упат за лабараторијата на ГАК тогаш. Или пак ке ви дадат за клиничка биохемија, знаат они во моментот каде има реагенси, таму ке ве упатат. Многу се добри, кој доктор и да ви се погоди, не прави проблем. Можете и за вит.Д да си побарате упат, тие што немате проверено. Матичните гинеколози уште не се добро упатени во овие работи. Мојот матичен не ни знаеше дека можело амх да се испита на државно. Ми вика "јас на приватно ги пракјам жените". Му реков да не ги пракја више на приватно кога може да се провери за 250 денари на државно. Разликата во цената е огромна.
Мила, упатот ќе ти гласи до Амбуланта за асистирана репродукција, тоа е соба број 29 на ГАК , упатот ќе биде со термин до некој доктор, било кој според терминот кој тебе ти одговара.Кога ќе отидеш таму докторот според тоа дали има реагенси во лабораторија на ГАК ќе те прати кај нив да се боцнеш, ако нема реагенси ќе те прати наКлиничка Биохемија и таму ќе те боцнат и резултати за 2 дена. На упатот шифрата ќе биде за стерилитет и толку. Не е толку комплицирано
Јас испитував АМХ претходниот петок, на ГАК немало реагенанси, јас испитав на клиничка биохемија. Упатот ми беше за на ГАК, па затоа знам. 250 ден.ми наплатија.
Јас на мое барање од матичен земав 2 упута за амх затоа што точно е дека не им е јасно уште, еден за гак заедно со други хормони, еден за клиничка биохемија. Значи матичниот ги дава и двата, може да ги даде, важат 1 месец. Прво отидов на гак, рекоа други хормони може, амх нема реагенс.Ова во јануари беше.Ми земаа крв, па продолжив на клиничка биохемија каде што имаше реагенс и пак ми земаа крв. Ако не Ви се чека за термин на асистирана може и вака да направите мора сами да се снаоѓаме кога очигледно матичните во голем дел се неинформирани