Здраво идни мамички. Мене ми останаа 2 ампули Пролутекс купени од Грција. Ептен скоро се купени и чувани се многу внимателно. Датата им е до јуни 2021. Ако на некоја од вас и требаат нека ми пише. Живеам во Скопје.
Јас вчера бев на клиника да испитувам хормони, сеуште нема реагенси за АМХ и ми рекоа и дека и нема да има во скоро време
Одлично мила, се што е под 60 е прифатливо Да мила, на клиника нема реагенси затоа од таму преку упат праќаат на Клиничка Биохемија Фала ти мила на убавите желби, ти твојата битка ја извојува и многу ми е мило кога те читам и само со убави спомени се навраќаш на темава, ти си пример кој сите треба да го следиме до крај Нека ни е честит празникот и на сите по минимум едно ангелче во рацете!!!
Среќен празник жени борци! Јас како нај нестрпливо суштество на овој свет сакам да знам кога најрано можам да проверам бета? Пункција имав во среда, ет во петок. Вратени 2 сонциња. До денес имав малку жигање во јајници а сега некако никакво чувство немам. Несакам да мислам негативно ама искрено ми треба кураж малку
Искрено толку бев збркана и ништо не успеав да прашам. А никој не ми објасни ништо конкретно. Те молам објасни ми да не поставувам потпрашања сигурно ке треснам нешто без врска.
Бластоцисти се 16 клеточни, ембриони, 5ти ден од пункција затоа најрано може да се испита бета, во твојов случај 11, 12 ден од трансфер.
@Sienna_MK @eta @parisian chic @natasam Ви благодарам на одговорите за испитување АМХ Ја исчитав најпрвин темата за АМХ и со тоа што таму прочитав отидов кај матичен гинеколог да си барам упат. Се натегавме половина час. Ме убедуваше дека не може да даде упат. Кога видов дека не добивам упат, а знам дека ми следува, реков дека се јавив во комисијата од фондот ми рекоа може. Тогаш рече, па добро, ај да видиме што може. После тајна консултација со сестрата ми рече дека единствено може за на ендокринологија да ми издаде. Не знам што е работава со матичниве гинеколози што не издаваат упати. Знам дека голем дел се неиформирани. Толку ли им е тешко на овие од ФЗО да им пратат едно соопштение дека АМХ почнал на државно да се испитува? Еден мејл треба некој да седне да напише. И друго, не знам дали матичен гинеколог што не е во Скопје може да дава упати како и матичен гинеколог во Скопје? Тоа па да не е проблем за издавање упати од другите градови? Како и да е, сега имам упат за ендокринологија за преглед, и ми рече со овој упат оди во амбуланта 29. Не знам дали би завршила работа со ваков упат? Оти друг не добивам.
Jas sakam da zemam upati za imunologija i transfuziologija, clenka koja e od mojot grad mi rece od maticen ginekolog a clenka koja mislam deka e od Sk mi rece od opst maticen, taka da i jas mislam ima razlika. Utre ke odam kaj dvajcata ama znam deka ke se nategame, a proveriv na moj termin ima za datumot za koj mi treba.