нека ти даде гинекологот за амбуланта 29 ама на Гак за асистирана репродукција од таму ќе ти дадат за амх за имунолпгија ќе си земеш од гинеколог со шифра за генски мутации... таму ќе ти напишат што се ќе ти испитаат дури и вродена теомбофилија... а за на трансфузиологија ако ти треба транфузиолог и за терапија од општ матичен а ако е само за д димери може и гинекологот се наддвам ти помогнав
Девојки бев денес на преглед со пет дена боцкање со 4 фостимон и 1 мериофет значи 8 ден од циклус на ехо немаше фолекул над 10ка продолжувам исто и за три дена пак преглед што мислите ке порасне ли барем еден се разочарав малку
Аххј девојки жени борци ќе си "пукнам" од саботата имам ко менструални болки а менструацијава никако да дојде ни кафеавко ни ништо Можно е од декапептилот да касни ?
Мене точно да 28 ден ми дојде додека боцкав декапептил. Ама незнам дали е можно, почекај уште 2 дена ќе добиеш сигирно.
Чудното е што секогаш ми било точно на време а и 2дена имам некои болки као добиено а нема ни кафеавко ни нишш ај си викам ќе пробива ама од саботата траат "болки" а неа ја нема :/... да се надевам ќе дојде
@Stressed Out se javiv kaj sestrata mi rece treba da navedime so tocno sakas, jas posekako bas denes se uspav i ne mozam da pojdam pa do utre izvestete me ili slikajte mi ve molam.
Пак ќе кажам Генетски мутации ти пишува во опис (ја немам шифрата) а кога ќе одиш на имунологија таму тие ти пишуваат на ливче што се ќе ти испитаат кога ќе те боцнат Сестрата нека ти даде упат до имунологија и нека гласи за генетски мутации
На Имунологија може да се оди и со упат со шифра за женска неплодност, N97 мислам дека беше, па таму ми напишаа на ливче што сè треба. А на мм мислам дека со шифра за машка неплодност му даде упат општ матичен.
Како шо ти кажале другиве подолу така нека ти дајт,ние со Наташа наведвевме се и ко ојдов докторов ми рече лелеле ко доктор да ги навел овие,а уствари валда тој уште еден упат ти креират тука,така да Наташа само со n.97 нека ти дајт.
Не се грижи мила кај мене секогаш неколку дена по завршување на стимулации се појавуваше фоликул и два пати така стигнав до трансфер од кој еден заврши со бременост.Секогаш има надеж и ќе видиш дека на следно ехо ќе имаш фоликули
Кога испитував на Трансфузиологија, од матичен гинеколог зедов упат со термин за кај доктор и исто така ја пишуваше таа шифра за женска неплодност. Потоа трансфузиологот ми напиша да ми се испитаат и мутации и сите други работи што се испитуваат таму.
Дајбоже ама изгубив надеж некако на ехо едвај видов дека има фолекул еден ако имаше и тој мал многу тешко да успеам
Исто бев и јас ..затоа и ти кажувам да не се разочаруваш и кај мене излезе дека многу подобро реагирам на ептен мали дози
Мојот гинеколог не е од Ск, значи нема врска тоа, плус ми кажа дека добиле исвестување сите матични гинеколози дека амх се испитува на државно, ама кој прочитал, убаво ти напиашаа погоре, најубаво земај упат од матичен гинеколог за на гак асистирана репродукција амбуланта бр. 29 било кој гинеколог само рано наутро да бараш термин, па ќе ти дадат они одма на клиничка биохемија и си продолжуваш одма,јас така направив за витамин д. Дијагноза стерилитет нека пишат.
Од матичен гинеколог барав упат за испитување вродена тромбофилија на имунологија ми даде упат за во МАНУ важеше 1 месец, а за трансфузиона медицина исто од матичен гинеколог добив упат, ама не испеа да ми закаже со шифра стерилитет, туку одвај успеа со дијагноза 180 флебит и тромбофлебит иако нема врска тоа со мене, таму ко бев не правеа проблем ти им кажуваш за што доаѓаш.
Другаркиии,ја кркав првата боцка денес,Декапептил и течноста ме болеше и другите боцки така болат? Инаку еве ми ја шемата.
Probaj sto poveke da si opustena koga se bockas, jas imav mnogu maka prviot pat ama cela se grcev. Dodusa nekoi bolat kako i da se bockas, konkretno za dekapeptil ne znam ama mnogu ima uloga i opustenosta.