Декапептил?? Јас не го ни осеќав, а немам некоја толеранција на болка Како и да е со лесно! Стимулациите малце повеќе болат. Дека мускулно ги примав можда.
Здр другарки, мене ме пратија на хистеро-лапаро кај др. Младен во Чаир. Некој искуство со него и дали помогнало тоа при инвитро? Инаку, имам миоми и септум.
Вторник од 14 до 20 часот, ама ако има гужва последниот завршува работа и после 20 часот Јас само што правев хистеро-лапаро ама кај другиот помлад доктор Илиевски. Исто отстранет мал септум и 1 мал миом од 10мм. Добро е тоа што ми кажа докторот дека добиле и употребиле нова апаратура за отстранување на миом каде што операцијата се скратува од 3 часа на 40 минути без крварење и чекањето за евентуална понатамошна бременост би било 2 до 3 месеца. Е сега како ќе влијае тоа на следно ин витро нека кажат членките што правеле поодамна
Јас треба да го најдам др во амбуланта за да ми закаже. Добро е што имаат нова апаратура. Имам и јас нешто малку, па прашав дали е неопходна таа операција зашто имам уплав од анестезија, немам до сега примано. Трајковски вика па да бидеме сигурни. Со среќа
Мила јас денес 11та ја боцнав нема некоја болка малки на крајот но важно е кога ќе штипнеш да боцнеш после го пушташ местото инаку ако го држиш штипнато повеќе се чуствува болка... инаку не болат сите...
Ти мисли позитивно. Сум имала таков случај и не пораснаа воопшто, ама ЛХ беше високо. Следни циклуси имаше фоликул и доволно растеше без стимулации. Пратев редовно за да знам до каде сум. Но ете има членки на кои после стимулациите им расте фоликул.
Мене се ми е поткожно засега,ме болеше можда зш уплашена и не го пуштив одма мевцето,ќе видиме со другиве,многу чудна оваа мојава терапија јас сенекој други читав овде,прееска целата бев whaaat,what,whaaat Изгледа заради тоа ме болеше го држев штипнато а сестрата не примети за да ме опомени,абе златен форум Со лесно тебе
Zdravo na site. Ce me izvinite poradi moeto neprisustvo ama eve me pak tuka so sili za ponatamu. Pred nekoj den bev na pregled iporadi estrogenot mi bea pojaveni i zgolemeni miomi. Dali imala nekoja vakvo iskustvo.
Lele devojki epten me faka panika, zaradi korona virusot mozno e da se odlozi transferot Od klinikata mi pisaa vo momentov rizikot e mal no ne mozat da kazat sto i kako ke bidi posle 2 nedeli. Vo Ceska imaat okolu 40 zaboleni no brojot sekojdnevno se zgolemuva. Barem da imavme zamrznato sperma posle punkcijata kaj donatorkata ke gi oplodat j.k I zamrznat embrionite. Lele bezbroj misli niz glava mi pominuvaat
Знам дека сите ќе ве израдував и ќе ви влеев надеж ако успеев овој пат. Но, за жал Не бидна ни сега. Нема плачки. Следниот месец продолжуваме. До кога?! Се додека не успееме Благодарам на сите кои бевте со мене овие 3 години. Ќе се дружиме и во иднина. ЈАС НЕ СЕ ОТКАЖУВАМ! Немојте ни вие
Така е мила, твоите зборови влеваат голема надеж за сите нас.Ти си тука да ни покажеш дека и кога постојано паѓаме треба да веруваме дека 'невозможното' еден ден ќе стане реалност! Те гушкам мила моја, заедно сме посилни
Браво девојче за духот! Така треба! Секако дека нема плачки, и дај Боже да нема кај никој - само солзи радосници
Мене матичниот ми рече хистероскопија за миомите, ивф др рече хистеро-лапаро дека видел и преграда, ќе видам сега што ќе речат во болница другата недела.
Мила ќе се бориме се додека не успееме да си ја исполниме нашата цел.Ние тука сме фамилија на борци херои кои си даваме поддршка.Еден ден ќе дојде и нашиот ден а дотогаш со храброст ќе чекориме низ препреките и предизвиците
Навистина сте најсилните и најхрабрите жени што постојат.Единствено тука, не се чувствувам сама.Ви се восхитувам на секој напишан збор, како без страв и со невидена решителност се справувате со секој проблем.Секако дека ќе дојде и нашиот ден Само храбро Bubce, секако дека ќе успееме.Не си сама