На Имунологија испитувањата имунолошки ги зедов за еден месец, а за генетските чекав два и кусур месеци. Ќе ти дадат број на телефон да се јавуваш и да прашуваш дали се готови. На Трансфузиологија мислам дека кажуваат дека за околу 2 недели ќе се готови, така даваат фора, јас после 12 дена мислам дека ги зедов.
Ohooo jas pak mislev deka samo za kariotip se ceka mnogu, a bidejki nema da ispituvam toa ke zavrsam pobrzo rabota. Kako i da e za 4 dena kolku ke sum vo Sk nema da imam rezultati... Tuku bez kariotip i dr ispituvanja dan nemaat validnost?
Ова си се посебни испитувања, секое за себе. Кариотип нема врска со овие, направи си го и тоа ако сакаш понатаму, со резултатот се оди кај друг доктор, барем јас така направив, на ГАК се испитува. А на Трансфузиологија ако испитуваш димери и хемостаза, тоа даваат резултати истиот ден. Но овие мутации и сл., за тоа се чека.
Заради новата состојба со корона вирусот можно е резултатите да каснат за плус недела, две. Мене така ми рекоа денес во Ману. Резултатите обично требало да бидат готови за две недели, но поради тоа што имало доктори кои останале дома заради новата ситуација, резултатите ке ми биле готови за месец дена.
Fala ti Oli, sestrata barase termin za gak nemase, pa mi tekna deka ti pisa deka upatot e za ambulanta za imunologija pa taka najdovme termin, i za transfuziologija ne mozese so N97 pa mi tekna deka nekoj rece varikozni veni, go dodadovme i toa i najdovme termin. Suma sumarum da ste zivi i zdravi vie na forumov
Gi imas zemeno rezultatite ili seuste gi nemas napraveno ispituvanjata?Jas koga otidov vo zgradata na imunologija od tamu mi rekoa da odam vo crvenite baraki za da mi zemat krv.koga ke otides tamu ti davaat mobilen broj na koj mozes da gi kontaktiras za rezultatite i toa samo preku poraka, no sekogas odgovaraat.koga gi zemav site rezultati i pisav povtorno na istiot broj za da mi kazat koga Petlickovski e na rabota za da se vidam so nego, mi kazaa koj den i koe vreme da otidam.Bas sega proveriv dali go imam zacuvano brojot na tel, ama za zal go nemam za da ti go dadam.izvini sto pisuvam na latinca.
Направени се и готови. Исконтактиравме по смс, ми кажаа дека не треба закажување и ќе ме пратат кај доктор да ги прочита резултатите. Само сакав да знам кое време е најдобро да одам. Да не ги замарам со уште пораки, па вас овде да ве позамарам. Фала ти.
Veke ti napisa Oli, ama eve i jas da ti napisamNa imunologija jas cekav edna nedela za antitela, dve nedeli za genetski mutacii i dva meseci za hla tipizacija.sekako deka moze drug da ti gi zeme rezultatite, so potvrdata samo sto ke ti ja dadat za platena kotizacija, a posle mozes da si otides za da ti gi procitaat.
Super stom veke si gi zemala rezultatite.jas bev rano, okolu 8:00 i nesto.togas mi kazaa deka Petlickovski obicno toa vreme e tamu.baraj ako moze da se vidis so nego.mnogu dobar doktor i mnogu dobro ke ti objasni za se.
Па поради ситуацијава нема предавања, ваљда полесно ќе биде да се најде... се надевам. @Маја Т, уште не ги зедов. Ќе ги земам и се надевам во истиот ден да го најдам докторот.
Другарки дали сите вие што имате успешно ивф сте имали импантациско крварење и кој ден од ет отприлика? Благодарам
Мила мене ми имаа заборавено за скриениот шеќер така... но со резултатот отидов утредента па ме боцнаа и ми испитаа Види ако не што ќе ти кажат... На имунологија најррано 3недели ќе ти дадат бројче ќе знаеш кога да одиш по нив
Клексанот се става на 24 часа. Израчунај си да го ставаш секогаш на толку часа растојание. Или консултирај се со својот лекар. Види тој што ке ти каже.
Дечки, пак јас. Дали е безбедно и препорачливо да се оди по болнициве сега со вирусов? Треба да го барам Др Младен следната недела во Чаир и баш сум разочарана што е ваква состојбава. Толку време чекав, сега ова. Дали бил некој натака да знае како стојат работите, дали докториве примаат пациенти?
Сите објаснија телефонски прво да се слушните, ѕвони им утре и договорете се. За жал сите сме во иста состојба, и ова е пандемиски проблем, никој несака но, мора да се придржуваме на мерките сите. Достапни се сите за разговор прво телефонски.