Доби некоја од вас одговор од комисија? Ептен заглавија овој месец. Демек имале многу поднесени документи за разгледување
Другарки,имам ситуација,имате сознанија или правник овде да ми даде инфо можеби многу се насекирав. Фирмата кај што работам најверојатно ќесе затвори а јас сум сред инвитро,затворањето ќе е можеби нареден месец,за два... не сме сигурни,прашањето ми е,АКО е успешно инвитрото дали можам да се префрлам ви друга фирма без ниеден ден прекин во стаж и во новата фирма да терам пример патолошка бременост? Или ќе извисам скроз па ќе сум без примања и ќе морам сама да си плаќам придонеси?
Можеш да се префрлиш без прекин со превземање од новата фирма, а ако го оствариш правото за боледување дури и да пропадне фирмата каде работиш сега, државата ти го плаќа боледувањето.
Фала ти,ќе се консултирам утре и со други,дај Боже да е успешно па ќе бараме чаре после,само баш ваков стрес сега не ми беше потребен.
Јас сум правник и работам во човечки ресурси. Секако дека можеш да се префрлиш во другата фирма без ниеден ден прекин. Најдобро би било да се договориш во старата фирма да те известам точно со кој датум ќе те одјават за во новата фирма да те пријават со следниот ден.Пријавата секогаш се прави барем еден ден претходно (посебно ако е електронска). Во врска со боледувањето, нема да имаш проблем, можеш да отвориш патолошка бременост доколку е потребно.
Ваков човек ми требаше,значи не е битно колку дена си вработен во новата фирма за да отвориш боледување,туку да немаш прекин во работен однос така? Пример се префрлам одма и отварам боледување,можно е така? На нероден петко капа му кројам,дури малери веќе мислам си направив ама морам да се грижам и за ова секако дека би отворила патолошка бидејќи вработувањето ќе ми е фиктивно,ем ќе сум без приливи ем ќе треба да сама да си плаќам придонеси нели?
Само внимавај да имаш здравствено осигурување. Чисто онака спомнувам, знам дека беше важно и за постапката со ваучерот.
Да Оли знам,фала ти,во моментов сум покриена,фирмава можеби би терала и уште 2 3 месеци ама тоа веќемене не ме интересира,дај Боже да има позитивен тест одма ќе си го побарам чарето.
Ете пак небидна ја прекинавме терапијата нема фолекул.... Другиот четврток пак косултација докторот кажа да видеме со апчиња да пробаме со друга терапија па ке видеме одеме напред нема разочарување...
А зошто секогаш одите со контрацептиви? Го имаш прашано докторот, ти има објаснето зошто не пробате на скроз природен циклус? Без да пиеш контрацепција , без да боцкаш супрефакт. Без ништо. Директно само со стимулација од втор / трет ден . Или од 5 ден со стимулација + цетротид. Види разговарај со Лазаревски за ова. Без разочарувања
Devojcinja, denes bev da proveram debelina na endometriumot I iznesuva 10.1mm I e trosloen. Doktorkata rece mnogu, mnogu ubav endometrium Od klinikata vo Ceska sakaat minimum 8mm. Do transfer ima skoro 2 nedeli I se nadevam da ne se odlozi zaradi situacijata so Covid 19.
Ке пробуваме сега секакви варијанти ке прдложам нешто ако треба секој циклус да следиме битно е да се извади јк мора да допреме до ј. к. си велам можно е да е паднат амх уште повеке инекциите како водичка да ставаме никаква реакција, како и дае нема откажување одиме додека не успееме
Јас сум со многу низок амх и Др заклучи дека кај мене е многу подобро кога одиме на природен циклус и околу 5 ден од циклус во зависност од состојбата на јајниците одиме со Кломифен и неколку инекции..еве денес 4 ден од циклус имам 2 фоликула и чекам да ми каже др. како ќе продолжиме се надевам 1 здрава и убава ј.клетка.Пробајте на природен циклус како што ти рече Бубче
Devojki edno aktuelno prasanje .. kakva e sutuacijata vo invitro centrite so corona virusov..konkretno za remedika me intresira.. mada procitav deka primaat pacienti normalno..Vi blagodaram
Дали некоја од вас знае оваа сабота кој доктор е на смена во Њу Борн? Татјана или Владимир ,мислам дека едниот е една сабота ,другиот друга. Ако има некоја инфо да сподели