Да да сега во четврток одам на преглед пак да поминат неколку дена ова со хормониве па да видеме со која шема ке одеме мада кажа докторот да видеме рече со таблети како ке реагира организмот не се откажуваме планирам по мое секој циклус да пробувам па да видеме како ке биде
Ovaa sabota sto pomina 07.03.2020 bese Tatjana.Sega bi trebalo da bide Vladimir.Prasaj gi sestrite za sekoj slucaj.
Нека те следат и овој циклус кај мене по две недели од прекин на стимулации бидејќи немаше фоликули се појави еден ама вреден ..
Да а чудно ми е како толку ни еден да нема можно е амх да е паднат уште повеке 03 ми беше пред 8 месеци
Devojki dali znete kolku cini pukanje na cista bez anestezija vo Sistina....trebase da pocnam so stimulacii ama uste koga pravev skrecing doktorot vide cista i kaza deka ke mi pukne.....zavcera kog bev na vtor den od ciklus cistata uste ne e puknata ....utre treba da odam da mi ja isprazni taka razbrav i da vidime dali ke pocnam so stimulacii...nekoj dali ima poznavanje kolku ke me cini ne prasav...taa cista sigurno e ne prsnat folekul koj e poln so krv kade sto i ciklusot mi bese mnogu slab a i doktorot kaza deka e pricina za kasnenje na ciklus
Ke moze li nekoj da mi kaze kako se odviva oploduvanjeto na folekulot posle punkcija za vreme na tie 3 ili 5 dena pred transfer...
@Capricorn Taurus @Dana31 Многу ви благодарам на одговор.Се извинувам на досада ама едно што ми е прв пат и друго ме убива неизвесност и дали се правам како што треба. Трансфер 2 ден 4 клеточни 2 вратени. Денес 6ти ден од трансфер. До пред два дена повеќе лежев а завчера, вчера и денес така околу ручек. Сега имам болки доле ниско. Да не се оптеретувам, можеби треба повеќе да лежам. Цела сум збунета Кога најрани можам да направам тест? Уште еднаш извинете на долгиот пост. Ви благодарам
Не ме држи за збор не памтам дали првиот ден од циклус или вториот ден ја извадија а битно почнав веднаш од утре дента со стимулација
Да ама може и едноставно не реагираше на таа терапија ..јас пред една година со 70 примени мерионали ниеден фоликул а сега на спонтани циклуси секогаш еден а некогаш и два...нема правила мила
Мислам Трајковски е,мене ми рекоа да им се јавам до 12 да им кажам колку ми е естрадиолот,ама предвидоа дека после микрогинон ќе добијам денес ама ништо,ќе ги барам утре сабајле да видам шо ќе кажат.
Devojki Mojata radost denes so debelinata na endometriumot zavrsi sega so solzi vo ocite. Mi se javija od klinikata vo Ceska I se odlozuva tretmanot za vo idnina. Od utre Ceska voveduva zabrana za vlez vo drzavata za site stranci osven za nivnite drzavjani. Transferot bese zakazan za 24 mart no sega nisto od toa. Epten sum razocarana Kako Da e Pisano Samo da ne bidi
Raboti Trajkovski vo sabota? Mene mi rekoa ne rabotel,pa zakazav vo cetvrtok konsultacija, ako ne ja otkazat i nea so situacijava.
Околу 6000 ден. беше во септември, можно е да се малку покачени цените, меѓутоа повеќе од 6500 ден. не може да биде. Мене ми пукнаа водена циста.
Од 9 до 12 ама валда вака само за нас по протокол шо сме ако треба нешто. Не се секирај,секое лошо за добро да е,така требало да биде,да се смири ситуацијата и ќе бидне трансферот.
И јас требаше да одам во Чаир, ама со ситуацијава забранија прегледи освен итни. И нормално, има шанси некој да е болен па да пренесе, а да не знае. Ќе си почекаме, така било пишано. Држ се
I jas go imam istiot problem, kaj mene se pojavija dve cisti posle neuspesno invitro.bas koga trebase da pravime transfer so zamrznati, se pojavija.gi cekavme da puknat ama nisto.sega mi dadoa mikroginon, ako puknat dobro, ako ne, ke treba punkcija.bas i mene toa me interisirase, kolku kosta punkcija na cista i dali e bolno bez anestezija? Luni kako se pravi punkcija na cista, dali e bolno bez anestezija? Kolku vreme trae?
Пред да почнам со стимулации на првото ин витро ми се појави циста. Очекувавме дека со микрогинонот ќе пукне но ништо. Без анестезија ми ја отстранија истовремено со хидросалпинкс, воопшто не осетив болка, поболен ми бил обичен преглед. Докторот има златна рака или јас висок праг на болка.