Мила а ги праша ли дали да почнеш безоглед на резултатот? Ако не прашај си (пак ке кажам кај мене беше да почнам на 2ор ден безразлика на резултатот) Не ме сваќај погрешно Туку за да си бидеш на сигг дали мора првп да го знае докторпт резултатот или сеедно да почнеш.. И ајде со лесно боцките
Мила докторот ќе ти каже најдобро но си хомозигот за мтхр факторпт ќе пиеш метилирана сигг и не е тоа страшно Без грижа
Се чувме вчера,рече мора прво да добијам,да измерам па да им јавам,ама јас сепак ќе му пишам утре пак на докторот. Што боцкаш ти? Мене вака ми дадоа.
Јас боцкам декапептил о.1 и бемфола 3дена 2×150 2дена × 1од 225 пенкалцата... па ќе одам на контрола плус имам клексани јас поради високи димери
Девојќи пијам циклопрогинова после хистероскопија.. имам уште два дена од апчињата, а јас од вчера почнав оскудно да крварам дали имала некоја исто искуство.. дали е нормално? Фала
Мила, јас пиев циклопрогинова и крварев после спонтаниот, не ги прекинував, немаше никаква штета, можеш а се консултираш и со доктор за да бидеш помирна
Јас ги пијам после хистеро-лапаро токму сега имам прв циклус со нив, пред крај некаде 2,3 апчиња и кај мене се случи слабо крварење особено со последното. Потоа ден пауза и добив циклус. Истото ми се случи и со микрогинонот... Инаку јас од 1 ден на циклус пак почнав со циклопрогинова ново кутивче така ми кажаа, иако некои поинаку почнуваат.
Дали прашавте на доктор дали е нормално како нус појава од лекот или е проблем некој со нас? не ми треба уште некој проблем ќе се утепам
Не нормално почна следниот циклус и еве 3 ден ок е. Прашав за микрогинон ко пиев пошто исто ми се случи и пак не ми ги сменија, а помина се ок и тогаш. Заклучок беше дозата на хормони во таблетите за некои ко мене е слаба т. е. мислам дека ендометриумот не може да се задржи од слабата доза на хормони и пред време почнува се распаѓа( во нормален циклус тоа не ми се случило)
Колку години имаш ти? Најчесто за трисомиите проблем е ј.клетката зошто сперматозоидот има само 1 хромозом или х или у а ј.клетката 2 друго е кај моносомиите. Може да се случат и грешки при делба ама најчесто од тоа произлегува мозаицизам.Лош спермограм дава здрава бременост многу полесно со млада и квалитетна ј.клетка. Дали пробавте со некој метод за селекција на сперма macs, picsi за ова ти се најдобри Плодност.
Zdravo, Sega go procitav postot, se nadevam deka ne e docna i deka si ostanala kaj Petanovski. Jas bev kaj nekolku doktori na konsultacija, no Petanovski e toj koj mi vlea najmnogu doverba, smirenost, pozitiva. Kaj nego lani pravev histeroskopija za vadenje na polip, 3 inseminacii i 1 ivf. Prvoto ivf e uspesno Kaj nas nemase medicinska precka, no sepak 3 ipol godini i 3 inseminacii ne bea uspesni od nekoja pricina. Veruvam vo doktorot, smetam deka odlicno ja poznava rabotata i deka ke bidete zadovolni i vi posakuvam pozitiven ishod. So srekja!
Девојќи во постапка дали продолжувате до трансвер или на ум сте да одложите ради корона вирусот? Дали функционираат болниците или откажуват? Фала
А како би одложиле ако сме сред стимулации? Што ако има поригорозни мерки па да не стигнеме ни до пункција? Одложување на трансферот е полесно,што со другово.
Не би требало да одложуваат заради вирусот посебно не кај нас во македонија за странство незнам но кај нас е малку на политичка база но овде не е место за политика така да не се плашите..
Девојки едно прашање. Утре сум ремедика на преглед,да видиме до кај се фоликулите. Кажете ми некоја што била изминативе денови, дали се сѐ одвива нормално? Покрај препораките за маска и ракавици да не случајно не пуштаат на преглед?
...хмм... се зависи од ситуацијата но мислам оние што сс веќе со стимулации не би требало но никогаш не се знае... но мислам дека ако не се ни во постапка одложуваат за понатака...