Јас во петокот требаше да имам трансфер во Систина и ми го имат одложено поради температура која на влезот покажуваше 37 . Сега, за оние кои се уште со стимулации, не знам што прават..
Јас бев во Петокот во Ремедика кај Димитров на преглед и се си е нормално само не пуштаат други да влегуваат освен пациентите
Мерат ли температура на влезот во болницата како во Систина? Ни во Систина не пуштаат други освен пациенти, дури ни мажи на пациентки, освен во случај доколку треба да дадат материјал
Mene mi odlozija vo Ceska bidejki od 12 mart imaat zabrana za stranci. Transferot bese zakazan za 24 mart I veke 10 dena piev terapija za priprema na endometriumot. Sega do 24 mart treba da vklucam uste Utrogestan pokraj estrofemot I kleksanite so gi primam I togas prekinuvam se. 7-10 dena posle toa mi rekoa treba da dobijam menzis. Zdravje da se smiri situacijata pa pocnuvam od novo
Мила, жал ми е што ти е одложен трансферот, но кој знае зошто е така најдобро. И јас се спремив за трансферот, се боцнав со пролутекс депо, пиев кардиопирин и декортин и сите можни витамини башка, но виша сила. Имам најголема верба во докторот и неговата проценка дека е најдобро да одложиме. Ми објасни дека ако сепак продолжиме сите се во ризик, и јас и бебето и останати пациентки и трудници и немав што да му приговорам. Се договоривме да почекам следниот циклус и здравје 9-10 ден од циклусот да се јавам па ке видиме кога ке правиме трансфер. Те
Jas bev prvo razocarana no razmislivme so soprugot I e podobro sto se odlozi. Vo sekoe Loso ima I dobro. Od klinikata ke me obavestat sto ponatamu, vo Ceska zabranata e do 12 April no se razbira moze I podolgo. Da se nadevame nema da trae dolgo situacijava. Pozdrav I guski I do tebe
Дали е проблем ако имам извадено упат од матичен доктор за овој месец,а се одложи постапката? Можам за нареден месец пример да извадам нов ако не го искористиме првиот така?
Ваљда можеш.Мене денес ми се јавија од трансфузиологија дека само итни случаи примале и кога да ми презакажеле, а од кај знам кога ќе се среди се? Ќе имаат разбирање сега сите, еве и јас ќе треба да барам нов.
Ако прашањето се однесува на ИВФ постапка... Мислам дека упатите за ИВФ немаат ограничување како останатите упати.
Да,за таков упат прашувам,тој упат имал важност од 7 дена,така ми кажа докторот,дилемата ми е да не се врзани за ваучер,чим извадиш еднаш упат а не го искористиш дали е можно нареден месец да извадиш нов. Од памет се вадам со ситуацијава да не прогласат вонредна состојба па да останам кон никаде.
Мила упатот им го даваш кога почнуваш со стимулации(така тогаш ми рекоа) така да ако почнеш од утре ќе им доставиш упат ако не покасно
Проверував низ документите од минатиот ИВФ со ваучер... од издавање на упат до почеток на процедура има поминато 3 недели. Дека нема рок на важност сум 99,99% сигурна оти така ми имаат кажано и кај мат.гениколог и во Систина. Оставам простор нешто да е сменето во меѓувреме ама не верувам. Од она што досега сум го сватила, ваучерот го активира клиниката во моментот на почеток на процедурата. Не е врзано со самиот упат. Мислам дека нема зошто да се секираш за ова. Доволно е се што мора да се помине низ самата процедура. Just in case... консултирај се со Клиниката кај што ти е процедурата за да се релаксираш.
Во петокот бев јас. Прегледите си се одвиваат нормално, единствено што не те пуштаат да влезиш со придружба и на пултот потполнуваш изјава за симптоми, дали си била во скоро на патување и ако да каде и контакти со луѓе што биле во земји со корона. Заштита на тебе обавезно.
Да, тој упат важи 7 дена и го даваш кога ќе почнеш со стимулации. Нели ти доби и сега ќе почнеш? Ако не почнеш, ќе се одиш кај матичниот или ќе се јавиш да го откажат. Но за сиве прашања ќе се јавуваш кај сестрите во Њуборн, најточни информации ќе ти кажат таму. Не се нервирај и не се секирај, нема да останеш нигде никаде. Само консултации со сестрите, насоките ќе ти ги дадат тие.
Дилемата ми е околу ситуацијава со короната и мерките,што ако прогласат вонредна состојба и изолација по градови,и мм ми вели јави се и прашај,што ќе ми кажат во Њуборн,што е до нив ќе си тераат,мене ми е страв од дополнителни мерки од владата ама сигурно ќе има решение. Се слушнав со Трајковски саботата,ми рече вчера да боцнам(втор ден) Е2,резултати ќе имам денес,да им јавам и денес ќе почнам стимулации ако е се во ред,се надевам дека ќе е. Инаку микрогинонот 0 дејство имаше кај мене,добив менструација скроз иста како претходно,обилна и болна а рекоа пооскудна ќе е,нз зошто го даваат микрогинонот кога е слаб,дај Јасмин или Јаз и мирна глава.
Знам дека сега ситуацијата е таква и не знаеме што ќе биде, но и да има вонредна ситуација, а ако си во процедура, не може да те остават да немаш пункција. И полициски час да има, со дозвола би можела да дојдеш на пункција. И во болницата сигурно преземаат мерки за заштита, ќе си се заштитиш и ти. Итните работи не може да не се тераат и доколку има вонредна состојба. За Микрогинонот ете не може да се знае како ќе ти реагира организмот. Така ти се погодило овој циклус. Јас имам преобилни и болни менструации, а од Микрогинонот само кафеаво имав, ни трага од обилност. Секогаш така ми делувал, а сум го пиела повеќепати. Опушти се малку, ајде мисли позитивно
Фала ти Оли,стварно морам да се смирам,престресен период имам,самото ин витро,коронава,со фирмата,се наеднаш бам бам,право чудо ќе биде ако е успешно инвитрово. Те читав во труднички не можам да поверувам дека си скоро во 8ми,колку брзо лета времево,чувај се и ти