Јас имам вадено без анастезија не е страшно 5 секунди трае болката како убод и поминува но повеке од еден фолекул не би се нафатила за еден се издржува ке стиснеш заби..да ти посакам среќа а кажи ми претходно со инекции немаше реакција?
Бидејќи во Плодност почнав со сите прегледи, планирам таму засега. Да видиме дали ќе ми стигне ваучер... сигурно има застој поради ситуацијава. Ти каде?
Не знам уште. Ќе размислам додека собирам и чекам , сигурно ќе ме фати повеќе од два месеца. Колку се чека од прилика за ваучер, кога нема застој?
Ауууу,ме предомисли сега Најарно со анестезија да си одам Исто изреагирав и минатиот месец со тоа што примав и плус 5 бемфоли и 4 цетротиде. Минатиот пат извадија две ама една јк се оплоди и разви до бластоциста.
Мила сите што сме веќе во постапка со стимулации засега тераме понатаму ( во борн оваа недела по еден ден е докторот друг е докторката и така наизменично ) со тоа што во клиника само пациентката влегува без придружба...
@0ли уште ова да те позамарам,се сеќавам дека еднаш имаше многу убаво објаснето за клексаните боцкање ако не сум грешка,воздух се истиснува,под агол од 90 или 45? Ми рекоа во рамо да го боцкам,гледав клип и таму нагласено беше да не се истиснува воздухот,а на другиве боцки задолжително е да се истиснува,нз како е подобро...
Еве пак ќе објаснам, нема проблем. Не се истиснува воздухот, во шприцот кога е исправен, треба да е прво течноста, а над неа воздухот. Речено ми е никако да не се истиснува, си има улога тој. Штом ќе боцкаш во рака, најдобро е да е под агол помал од 45 степени, ептен поткожно да оди иглата, така нема модрици да ти се прават. Кога ќе ја ставаш иглата ќе боли, течноста ја вризгуваш (и тоа може да боли), кожата ќе се поткрене, ќе изгледа како каснато од комарец. Кога ќе заврши и воздухот, ја држам стисната иглата внатре, бројам до 10 и после ја вадам иглата. Малку ќе го помасираш местото со алкохолно марамче и толку. Утредента може малку местото да е црвенко и надуено и толку е. Ни модрица ни ништо. Фати си ред од долу. Прво подесно на десна рака, на пример, утредента на истото место во левата. Потоа полево на десна рака, утредента на истото место на лева рака. Па малку понастрана од првиот убод и така во тој дел додека има место. Потоа нагоре постепено на раката и така до рамото полека ќе стасаш после некоја недела. И кога би се направила мала модрица долу, таа ќе помине додека боцкаш нагоре со денови. Мачкам секоја вечер после боцкање со Алвен. Потоа пак одиш долу, се смирило местото каде што си почнала првично, па боцкаш од почеток од долу нагоре. Веќе околу 5 месеци вака се боцкам и немам гајле, можам со месеци вака. На раце немам ни болни модрици ни грутки. Не знам дали некоја воопшто пробала вака откако објаснував, но презадоволна сум и пак ќе кажам фала му на Трајковски што ми го кажа ова инаку не знам што ќе правев со месеци. Јас ја ставам иглата, го држам шприцот, а мм ми ја вбризгува течноста.
I jas bev so transfer na vtor den, 4 kletocni embrioni. Denes mi e 17 den po transfer i pozitiven rezultat. Prvo proveriv so test na 12ta den docna vecerta i izleze malku pobleda linija od prvata no dobro vidliva, a utredenta na 13 den izvadiv i beta 281. Sega ke cekam dve nedeli za prvo eho, epten sum nestrpliva. Vi posakuvam na site sto poskoro da si gi vidite dvete crveni linii i daj boze site so bebcinja za 9 meseci.
Мила од кој тест правеше? Јас пред малку купив некој германски од Зегин. Каде правеше ин витро? Ти посакувам лесна бременост
Self clear test isto od Zegin, pisuvase deka e namenet za po ivf postapka. Pravev vo remedika kaj dr.Petanovski. Ti blagodaram, ajde i kaj tebe isto.
Мила, ти посакувам лесна бременост, за 8 месеци да си држиш живо и здраво бебенце! Ајде мила и ти израдувај не' утре со позитивен тест, нека продолжат да се нижат мешиња!
Јас ги правам без анестезија пункциите, најмногу до 3 фоликули, имам висок праг на толеранција на болка и не сакам анестезии. Имаме пишувано за ова низ темава, пребарај, уште неколку членки пишувале за тоа. Боли, ама е краткотрајно, неколку секунди трае за секој фоликул и се издржува. Ова ако се пунктираат 1-2 фоликули, над тоа веќе е потешко. Ако имаш и најмал страв и сомнеж, особено дека имаш 2 фоликули, убаво размисли и оди си со анестезија. Со среќа Во четвртокот бев да проверам АМХ на ГАК и од сите што чекаа за амбуланта 29 единствено јас завршив работа, дури и не ми се веруваше, сите други беа дојдени за преглед и ги вратија, на вратата пишуваше дека амбулантата нема да работи и само итни случаи примаат. Мене ми завршија работа и ми дадоа упат за клиничка биохемија. Резултатот од АМХ го зедов во петокот и уште му се чудам. АМХ мерен во јуни 2018 ми е 0,23 АМХ мерен во март 2020 ми е 0,248 Поминаа скоро 2 год., а мојов АМХ не опаѓа, си стои како што беше и е речиси идентичен како пред 2 год. Последниве месеци земам повеќе суплементи, не знам дали тоа има некаква врска, и исто така регулирав недостаток на витамин Д кој го имав при првото мерење. Навистина не знам што да мислам, многу прашања ми се вртат низ глава.
Devojki Kako ja resivte Streptococcus bakterijata? Denes na rezultatot od brisevi pokazuva aerobna bakterija. Doktorkata mi prati email da baram Betadine vag apcinja ama retko gi ima; imam kupuvano tecnost za izmivanje vnatresno. Za vo idnina sto da koristam da ne se povtori za prevencija? Veke 2 meseci pijam probiotik. Do dekemvri nemav problem so bakterii a sega mi se cini od site suplimenti vo poslednite 2-3m se se poremeti vo organizmot
И мене ми се појави сега на последните брисеви. Докторот ми даде да пијам ампицилин 10 дена на секои 8 часа.Баш сега го прашав дали да ги повторам пак брисевите ми рече, не, само пред трансфер.Ми рече да не земам ништо друго, дека нема потреба. Пробиотик пијам и јас веќе долго време, брусницин и сега и оригано капсули.Нарачав и чај од еден човек од Битола.Претходно имав друга бактерија ентерококус, што мислам дека со сите суплементи и чајот ја решив. Дали сега се средила и стрептококата незнам.
Честиткиии, гали меше и уживај... Незнам јас така поминав има членки кои ваделе и по две али сепак секој си има праг на издржливост јас би издржала и за две ама треба да стискаш заби па зошто да се трпи кога со анастезија ништо не осекаш после е тешко од неа додека се упоравиш ама тоа е ајде ке издржиме ткаов е овој пат како и да одлучиш ке се издржи ..
Јас подолго време имав проблем со стрептококус агалактае. Не знам дали истата е и кај тебе. Пиев повеке видови на антибиотици, но ке ти пишам само што примав последно, амоциклав антибиотик 10 дена, октинасепт спреј, додека не се потроши и после тоа пробиотик и вагинален и орален. Најмногу се појавува кога сме под стрес.
Јас пошто сум склона кон бактерии, цело време ставам вагиналети. Кога ќе ми текне, 2 дена во неделата или 3 , некогаш 1,кога како. Ацидосалус или вагисан ставам, во фрижидер си ги чувам и кога ќе ми текне ставам. Чисто да ми ја одржуваат нормалната микрофлора, за да имам подобра заштита. Имам доста читано дека масло од семки од грејпфрут помага, има во аптеките од Херба Натура, се ставаат неколку капки во вода и се пијат. еве што пишува за него: Својства на маслото од семки од грејпфрут Маслото од семки од грејпфрут е најмоќниот природен антибиотик кој докажано уништува широк спектар на грам-позитивни и грам-негативни микроорганизми (преку 900 познати видови на вирусни, бактериски, паразитни и габични инфекции), вклучувајќи: Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas Aeruginosa, Giardia Lamblia, Streptococcus Pneumonia, Haemophilus Influenzae, Mycobacterium Species, Campylobacter, Candida Albicans, Escherichia Coli, Salmonella, Klebsiella, Proteus, Vibio Cholerae, Chlamydia Trachomatis , Trichomonas Vaginalis, Legionella Pneumophila, Helicobacter Pylori, Herpes Simplex 1, Influenza A2. Најважната состојка на маслото од семки од грејпфрут се биофлавоноидите, кои директно делуваат на зајакнување и поддршка на имунолошкиот систем на организамот. Исто така, содржи голем број на други материи кои влијаат на човековот здравје, вклучувајќи стероли, токофероли, лимонска киселина и минерали. Ова масло е одличен извор на витамин Ц, калиум и пектин, и од тие причини има моќни антиоксидативни ефекти врз организмот во целост.