Ви благодарам на сите од се срце и ви посакувам сите ама до последна да се исчистиме од темава и да си делиме искуства во труднички муабети. Вие сте едно прекрасно семејство Ве гушкам силно Инаку денес проверив бета 66 излезе
Здраво девојки. Денес кај гинекологот слушнав дека процесите за инвитро биле секаде стопирани, и дури оние кои биле стимулирани ги враќале дома. Дали има некоја од нас овде да го потврди ова? И исто слушнав дека фондот од утре нема да прима документи, а јас баш денес комплетирав се
Јас сум сред постапка,не ме вратија,петок сум на контрола,прашав понеделникот рекоа нема шанси да се стопира или да се остави така на средина,а не верувам дека ни во другите клиники некој сред стимулации би им прекинал постапка,може евентуално да се одложи трансферот.
I mene me toa interesira dali dokolku se proglasi vonredna sostojba dali ke moze da prodolzime i dali ke moze da izlegivame od kradovite....jas sum na stimulacii i utre treba da odam za Skopje....
Јас сум со стимулации денес бев ... и се си продолжува... е сега фондот може да не работи но клиниките работат редуцирано но оние во постапка си продолжуваат
Вонредна состојба е веќе прогласена,не се секирај и јас вака паничев пред 2 дена,ако си во постапка и да е забрането движење меѓу градовите отстапки МОРА да има,едноставно не може се да замре,претпоставувам со некакво писмо или одобрение од клиниката би можеле да патуваме,чекам инфо од мвр за вакво можно сценарио па ќе споделам која би била постапката.
Jas vo ponedelnikot bev, i togas za prv pat pocnav so pripremite, i jas ne znaev sto i kako kje bide ama doktorot samiot kaza da pocneme. Verojatno sekoj razlicno.. Nz sto i kako kje bide ponataka ako se proglasi vonredna sostojba ama verojatno tie sto se vekje pocnati kje odat i na kontroli i kje prodolzat so stimulacii.. Kje pokaze vremeto sto i kako. ☺️ Samo pozitivno pozdrav
Ова е во Србија, ништо чудно и кај нас ако има вонредна состојба. Јас одам денес на контрола и да се договориме за пункција. Ако дознаам нешто ќе ви пишам
Вонредна состојба сеуште нема прогласено треба Пендаровски да ја прогласи преку медиумите а тоа се очекува во текот на денот но и да се прогласи нема да има ограничување на движењето така да докторот ако смета дека нема ризици по процедурата секако деќа ќе си продолжиш со постапката
Да да ќе прогласат сега во 18 часот.Со стеќа на сите што се во процедура барем со убави вести на групава да се радуваме
Фала ти,во вакви турбуленции Господ да ни е на помош,организмот мора да ни е смирен а ситуацијата е напната.... Ама ќе помине и ова.
Vi blagodaram na site za odgovorite. Samo dali znae nekoja dali ke moze da se prakjaat dokumenti vo fondot sega?
Zenicki, mi treba vase mislenje, malku sum down no sepak sum smirena, denes mi 4 den od ET, dali se bazirate na bazalna temperatura merenje, mene noke mi e 36.8, sabajle vo 8 casot mi bese 37.0 kakva preporaka ke mi kazete, ne osekam nisto ni na jajnici, ni vo matka, samo sabajlevo vo krstinata osekam promeni i koga moze da pokaze na test, edvaj cekam vas odgovor bilo kakov , mnogu ke mi znaci
Мила рано е за тест а симтомите кај сите се различни јас имав биохемиска имав болки ко за добивање некои па кои останале бремени немале никакви симптоми така да сакам да ти кажам додека мислиш на симтоми за тоа време гледај си филмови хумористични и не слушај вести и остај сите имаат различни симтоми и уживај и гали меше и форумов ако треба остави го на некое време барем до 14 ден и тогш привери си бета
Јас после трансфер си мерев секој ден наутро пред станување температура и секогаш беше над 37 и тестот беше позитивен сите имаат различни симптоми. Мој совет да не бараш симптоми, уживај во овие денови, гали меше и само позитивни мисли стискам палци за висока бета
Другарки јас како покакана сум Бев кај Лазаревски и ми рече да повторам бета. После бев кај матичен да земам упат и го прашувам зарем не е добра, а тој онака... Малку ниска е, утре барем да е трицифрена.. повтори па ке видиме Има ли некоја со позитивно искуство со двоцифрена бета
Немам воопшто искуство со позитивна бета до сега, но мислам дека кај тебе е во ред, со оглед дека имаше ран трансфер, на втор ден.Да беше трансферот на петти ден, тогаш може ќе беше ниска, а сега мислам дека ти е сосема во ред и дека добро ќе се дуплира. Како што ти кажал докторот, повтори си утре, но верувам дека немаш простор за грижа. Еве нека кажат и членки што имале такво искуство.
Moze da mi pojasni nekoj....inekcii sleduvaat 30 e sega dali fkupniot broj da e 30 so primanje na 2(fostimon i menopur)fostimon imam iskoristeno 24 a od sabota pocnuvam so menopur so sto ja nadminuvam brojkata 30....dosega imam zemeno 32 a mozebu Saska zaboravi da mi kaze ..