И мене ми ги даваше с. Сашка и јас имав фостимон, па мешано со менопур па само менопур на крај, меѓутоа ко надминуваш бројка од 30 она си броеше другите без разлика кои фалат си ги докупив,не ги даваат.
Мила мислам дека нема место за паника, не знам зошто така изреагирал докторот,има многу членки тука со двоцифрена бета со супешна бременост, тоа зависи кога настанала имплантацијата што и самиот доктор не може да знае, и плус тебе ембрионите ти се дводневни.Смирено утре повтори си бета и се' ќе биде во ред!
Ви благодарам, се надевам дека утре ке се дуплира. Ме пресече матичниот, толку му беше песимистичка фацата кога го виде резултатот..ке си умрев кога го видов. Утре рааано рано веднаш идам да проверам. Значи ако е се во ред утре треба да се дуплира, да биде барем накај 130 така? И тогаш веќе тоа е тоа и ке чекаме срценце?
Не можам да најдам соодветна табела за бета ама утре би требало да е троцрифрена бројката после тоа следува срцева акција(2-3) недели
Vrakjav nazad, ama ne mozam da vidam - dali na 11ti den od et ti e 62 betata? Jas isto taka ne mozev da izdrzam do 14ti.. na 9ti den bese 22, na 11ti den bese 86, na 14ti bese 641. Inaku et mi bese na 3ti den. Pozitiven domasen test mi pokaza tek na 13ti den. Po ova sto go pisuvas, ne gledam mesto za panika. Samo smireno, povtori utre beta i ke vidis. Ne mora sekogas da se duplira vrednosta. Smetaat deka i pokacuvanje od 35% e pozitivno - bitno e da raste, da ne opagja vrednosta.. Izvesti nè utre
Ако некој знае како да ги најдам од фзо помагајте. Не сум у ск, а не креваат на телефон навистина не се фер, па у оваа ситуација боње да се јават него да им идеме таму.
@Stressed Out утре одиш во Њу Борн? Пиши баш како одат прегледите, јас сум сабота на ехо па се мислам што да правам,од таму не ми го откажаа прегледот,а докторката ми рече само на работа сум јас и испаѓа а ти како сакаш. Дане ме направат будала ,кај тргнала оваа...ај пиши како ќе поминеш. Среќно
Дали знае некој дали резултати од микробиологија може да ми пратат на меил. Требаше деновиве да земам резултати, но со ситуацијава не ми се движи натаму, а резултатите ми се битни.
Срцки моји за жал јас не ни стигнав до пункција....Сега со нови сили пак почнувам да собирам документи за ваучер.....Нема откажување,еден ден сите ке станеме мајки........Кога се сака се се може нема плачење и ако се борам 9 години сепак не се откажувам....
Od denes treba da pocnam so kleksani .....koe vreme gi primate dali treba da ima razlika od stimulaciite....
Клексаните се примат на 24 часа, значи секој ден во исто време. Мислам дека немаат врска со стимулациите, па затоа не мора да има разлика. @Ano до скоро од микробиологија не пуштаа резултати преку меил, но сега можеби има промени заради ситуацијата со корона вирусот. Пробај, прашај на 02 310 9829, ако можеш да ги добиеш.
Jas primav kleksani navecer vo 20h, a aspirin 100ka sabajle vo 8h.. na 12 saati ako zimas i aspirin,a ako ne togas kako sto ti pisa eta kleksanite na 24h so lesno i so sreka !
Хормоните што ги бараат за ваучер fsh,lh,e2,prl,tsh важно е да бидат во границата за референтна вредност за да ги прифатат (комисијата)?
Мила влегува само пациентката на врата дезинфицираш раце гужва нема редуцирано е... ништо страшно засега ова од завчера беше така ³ Обично ако аспирин земаш во 8 клексан во 20ч.. ( иако јас поради боцкањето малку поласно ги примам но на размак од 24ч секој ден исто време