Ти благодарам многу... кај сите нас да вроди со плод порано или покасно... штом не си почната сиггурно и подобро е да се почека редуцирани се клиникиве со работа само оние кои веќе се почнати
И јас сум со бронхит. Чувај се периодов, ќе има време за све @princess5 абре јас дури сега сконтав дека си во постапка. Со лесно друшке @Stressed Out и од тебе чекаме убави вести. Да прочитаме убави работи од вас, и малку да се радуваме во овие , не толку ведри денови
Фала ти мила ситно бројам до пункција.. и малку споро растат фоликулчињава но со оглед на ситуацијава се држиме ... Аминн па кај сите да ни дојдат поубави денови и вестиhug:
Требаше да правам хистеро и лапаро во Чаир, ама не го најдов докторот. Ќе се изедам жива, а на приватно е изгор. Трајковски рече почекај две недели, ама ова сега се пролонгира. Ќе си излезам од кожата. Тоа е, само здравје, витамини само пијам. Едно не ми беше јасно ако знаеш: немам циклус цела год, др. вика па зашто не пиеш хормони, викам зашто не бев у постапка, собирав пари. И сега ми прпа дали ќе ми се врати циклусот? Фала и Поздрав
I jas treba da pravam laparo i histero vo cair kaj dr Mladen,po preporaka na dr.Trajkovski,on mi kaza deka Mladen e vo cair sekoj ponedelnik,mozes da otides utre licno ako imas sreka da go najdes.Jas zaradi situacijava ke odlozam iako mislam deka i od tamu nema da mi zakazat sega.
Не се секирај со цикли гарант ќе ти се врати циклусот. Ист случај сум и јас. Не знам колку ја паметиш мојата ситуација, јас само со цикло добивам. Зошто Трајковски не те упати кај Јовчевски, човекот е врв мене матката ми ја направи тип топ, ни ендометриоза ни неправилна форма, ништо ич, се во совршен ред.
Не знам кој е Јовчевски, ама секако нигде не примаат сега. Може и кај него да прашам кога ќе пројде вирусов. Фала најмногу
Zenicki, sakam utre na pravam bhcg na 8 den od transfer, imate li iskustvo, inaku poduen mi e stomakot i tvrd i simptomi na ciklus, vo matkata custvuvam nelagodnost, ne se grcevi tuka kako tapa bolka, denes nemam voopsto apetit i glavobolka custvuvam, napraviv test sure chek negativen bese, barem da si ja resam dilemata malku porano, sto velite na ova?
Ако има бременост ќе покаже тестот преку крв. Можеби ќе биде ниска бетата ама ќе се детектира. Ако ептен не можеш да дочекаш можеш да испиташ преку крв. Со среќа
Немој порано да одиш. Не си создавај стресови. Мали се разликите во симптомите од добивање и бременост. Седи дома и чувај се, ќе биде, ќе успееш. Ти посакувам среќа и успех
Fala vi mnogu, no navistina me interesira dali ke potvrdi bremenost ili nema, inaku ke go prifatam smireno, nemam gajle, taka i pocnav so postapkata, ako bide super, ako ne bide zdravje da sum zdrava i ziva, imam prekrasna kerkicka samo ni bese zelba na dvete da si iscuvame uste edno bebence, zatoa vi vikam bese samo zelba ogromna no ne i ocaj (a testot sigurno do sega ke pokazese neli, mi bese vratena 5 dnevna blatocista)
Да си направиш бета утре. И јас сум страшно нетрпелива, и не ја гледам поентата да се чека до 14ти ден, посебно со бластоциста. Јас и со првото неуспешно, ин со второто успешно инвитро направив на 9ти ден.
Имаш душо број ставив слика. Имаше една правено лапароскопија и хистероскопија едниот канал не и беше прооден па мораа да го извадат во државна го правеше пред 8 месеца.потоа со хормоните имаше проблеми никој не можеше да го реши тоа долго време пиеше терапија да се среди ама тешко беше сопругот одлично никаков проблем немаше плус никаква терапија не примаше тој.она освен што примаше инекции плус апчиња за хормони да се средат примаше и за 2/3 месеца остана по природен пат бремена.
Девојки, ми ги прекинаа Дабростон апчињата, а ми останаа 24 апчиња. Не се многу, но на некоја од вас може ќе и се најдат. Доколку ви требаат, пишете, ќе ви ги дадам. На сите ви посакувам успех!
Здраво. Сакам да ве прашам за документиве за БПО, дали исто треба и административниве документи да се пратат (копија од лична карта, копија од здравствена книшка, венчаница)? Или не треба? Благодарам..
Nemam ni jas ciklus od maj. So ciklo dobiv normalno. Togas mi gi dade trajkovki. Sega ne sum vo nikakva postapka a pocnav da gi pijam pak. Dali nekoj znae kolku mozi dolgo da se pijat za dobivanje na toj nacin. Inaku podobro se osekam koga gi pijam.
Секако ти треба копија од лична карта од двајцата и копија од венчаница, а од книшка не треба само ја носиш со тебе кога поднесуваш документи. Обавезноо кога ќе ги комплетираш сите документи направи си 2 или 3 копии од се. Ќе ти се најдат..