Примаат , а? Е фала на инфо. Да пренесам на една жена . Ама она ги нема инф. скрининзи, а тие кај нас Не ги прават сега , т.е не ги прават ако ти е за ваучер. Само за итни случаи.
А ќе треба и лично да се оди таму? Прв пат аплицирам за државно затоа незнам. Ти благодарам на одговорот..
Zdravo zenski, da ve prasam dobi li nekoj odgovor od fondot za vaucer ti sto podnele dokumenti, jas pred mesec dena imam podneseno seuste nemm odgovor, znae li nekoj nesto za ova??
Не, нема одговор ни кај мене. Со оглед на ситуацијава, не ни очекувам ваучер сега. Логично е сите средства од фондот за здравство да се пренаменети за тоа што во моментов најмногу треба. И онака не може да се почне постапка се' додека трае ситуацијава. Ќе си почекаме. Само зошто не известат? Нека пратат писменца, барем ако треба додатни испитувања да знаеме на што сме. Сигурна сум дека сите ќе прифатиме тоа што е, само нека информираат. Никакво известување нема од комисијата. Ако некој има повеќе информации, ако некој се јавил, нека сподели.
Прашав и јас. Може да се испраќаат, ама комисијата нема да работи и ќе нема одговори се дур не заврши кризава со вирусот.
Епа сега тоа не ми е јасно. Дали само да ги пратам или како што рече предходната членка да се оди таму заедно со здравствените книшки?
Значи неможе да се почне со постапка? Нека сподели некоја друга ако има слично искуството во моментов?
Mira1980 Uste ne ti stigna vaucerot? Jas mislam nekade vo isto vreme apliciravme, pocetok na fevruari mesec. Mnogu dolgo bez odgovor te ostavile...
И да може да почнеш со постапка,мислам да ти се нафатат во клиника,неможно е бидејќи ќе немаш ваучер,наназад гледано,убаво ти вика Бубче,прати ако сакаш документи ама џабе,пак ќе чекаш.
Доколку ве интересира за Ремедика, добив информација дека ги одложуваат сите ИВФ постапки додека не се стабилизира состојбата. Дури прекинале и неколку што биле на почетокот на стимулации. Во другиве клиники не знам како е.
Јас поднесов на 20.01. сеуште чекам, на крај на 02 месец ми стигна известување да доставам дополнителен документ го доставив и сеуште нема никаков одговор. Ми бараа хсг ново а веќе имав правено пред 2 год. и им беше доставено, назнам зашто пак барат дополнително ново хсг само да се одолговлечи работава.
https://www.facebook.com/1557137974514687/posts/2762610177300788/ Њуборн прима пациенти. Само да се придржуваат до мерките. Еве ви линк..