Не зависи тоа од него. Сега за сега постапките кои се почнати си течат. Ако се донесат поинакви мерки можно е да се одложат/ прекинат и пункции и трансфери. Во сите болници , не само кај одреден др.
I mene mi zakazana punkcija za vo cetvrtok a dali ti pisaa za infekcija nesto sega mi tekna deka za prvoto ivf imav(pancef i polygynax) a sega izgleda me zaboravija.....kako ti planot za transfer mene doktorot me prasa i rece da razmislime...nivno bilo da prasat so ogled na situacijata....nie sme za transfer...
Здраво, девојки. Би ве замолила да ми кажете дали некоја од вас има замрзнато ембриони и во која фаза на развој биле замрзнати (бластоцисти, 3-дневни ембриони)? Ние поради ситуацијава се одлучивме да не правиме трансфер и ембрионите ќе ги замрзнеме, па понатаму здравје боже ќе правиме трансфер со замрзнати. Поздрав до сите.
Of, denes mi e 10 den od transfer, provereno so self clear negativen e, utre ke probam i test preku krf ama samo pozitiv/ negativ nema potreba od beta hcg vredonst , bidejki samo da mi potvrdat negativen i toa e mislam da ja prekinam terapijata bidejki zaludno e veke, sto mislite, samo za badijala se bockam so progesreon depo i frahiparine
Најдобро е бета преку крв,можеби е ниска и затоа не ја детектира домашниот тест по мое не прекинувај терапија дури не ја дознаеш вредноста на бетата можеби покасно се имплантирала. Среќно
A dali ke bide greska da proveram samo dali mi e pozitiven ili negativen, se javuvav vo nekoi labatatorii mi vikaat beta vrednost 2 dena ke cekas a tuka vo mojava labaratorija za 1 cas dobivam rezultat, sansite se minimalni Znaci ako se potrdi deka e samo negativen bez beta vrednost toa znaci mi e od 0 do 4 vredonsta zatoa mislam da ne pravam so vrednosti
Мила, мое мислење е да провериш бета со вредност, за да бидеш сигурна, може и покасно да се импантира ембрионот, не прекинувај терапија.Со лесно и чекаме утре да не' израдуваш!
Јас имам замрзнато. Три ембриони ми се од петти ден (бластоцисти) а два се од трети ден. Докторот заедно со ембриологот одлучуваат во која фаза треба да се замрзнат. И јас планирам трансфер со замрзнати ама здравје да се среди ситуацијата па ќе правам.
Фала ти на одговорот. Да, утре е трети ден и тогаш ќе дознаам колку ќе замрзнат, а колку евентуално ќе ги остават да се делат до петти ден. Имаш добра бројка на замрзнати, ти посакувам среќа понатаму при трансферот.