Дечки, ми стигна ваучерот од Фондот, писмово е пратено на 19.3, а дополнителни документи поднесов на 12.2.
Мила јас правев во февруари во Систина на приватно,трансфер и пункција беше 131 000 ден плус терапија имав околу 30-40 000 ден и плус 50 000 ден оти имав за замрзнување и настрана ставам парите за витамините и терапијата после трансферот
Со лесно мила, овој пат да ти биде успешно ин-витрото!!! Ме интересира дали некоја поднела документи во Фондот во овие 2 недели, т.е дали сеуште примаат документи ако евентуално не работи комисијата?
Другарки, како што викаат Србите мислим да смо усрали мотку. На 14 ден од трансфер 148 бета на 20 ден 198.. се мислев 100 пати дали да се јавам на Лазаревски или да чекам понеделник кога тој ми закажа ехо. Бета проверив по инсистирање на другарка која работи кај мојот матичен гинеколог. Еве ти нервози оффф
Само да ве известам, добив одговор од фонд. Значи разгледуваат предмети. Друга работа е, пак ме одбија и покрај запушени канали, за консултација со уролог. Им ѕвонам 10 пати денес да се разберам со нив дека кај и да прашав за консултација ми се смееја дека до сега фондот не побарал никогаш консултација со уролог и декокторот не знае каков документ да ми издаде. Имаме спремограми и дијагноза, и незнам веќе што да направам преку к*р ми е од нервози... Дали имаме право на приговор??
Не се нормални значи,каква контрадикторност човече,мислам дека имате право на приговор и тоа спреми го сочно!
Ми идеше да тргнам за Ск во уста да им го ставам писмото... Ако знае некој како иде тоа за приговор нека ми пише..
Zdravo, jas sum nova na forumov. Sakam da ve prasam za vaucerot, dali koga go dobivate na domasna adresa treba licno da go prezemete so potpis ili moze bilo koj da go zeme?
Веќе ти одговорија соодветно, но да дополнам од лично искуство. Јас доплатив околу 40000 ден, можеби и повеќе за дополнителни инекции. Тоа верувам дека не е често, но ми поставија дијагноза poor responder дека не реагирав на дадената терапија. Надвор од тоа, по совет на докторот, пиев витамински суплементи и терапијата после трансферот која исто, колку што памтам не беше вклучена во ваучерот. Ти пишувам да имаш предвид и реално да имаш при рака барем 1000 евра. Ако успееш да замезнеш, замрзнувањето исто мислам не е вклучено во ваучерот, а и тоа не е мала сума, пред три години беше околу 800 евра. Ако замрзнеш, во некој друг циклус ќе ти наплатат трансфер. Јас кога прашував колку ќе ме кошта приватно, вработена сестра во Систина ми кажа помеѓу 3000 и 3500 евра. Јас успеав на природен циклус кој ме кошташе нешто помалку од 1000 евра. Среќно!
Super, so sreka, znaci mesec dena traelo, i jas podnesov dopolnitelni dokumenti na 01.03 znaci ovie denovi da go cekam, daj boze